Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerogara din Someșeni își extinde spre nord terminalul de plecări

Noua investiție de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) vizează extinderea pe latura nordică a actualului terminal de plecări.
Aeroportul clujean își va extinde terminalul de plecări pe partea de nord | Foto: AIAIC

Noua investiție de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) vizează extinderea pe latura nordică a actualului terminal de plecări.

Certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de extindere a terminalului pasageri-plecări a fost semnat de conducerea forului județean. Vor fi amenajate trei noi porți de îmbarcare: una destinată traficului intern, două pentru cel extern. La finalul lucrărilor de construire, AIAIC va deține patru porți de îmbarcare destinate zborurilor interne și opt porți de îmbarcare pentru plecări internaționale.

Suprafața cu care va fi extins terminalul pe cele două niveluri este de 8.962 mp, cu o arie desfășurată de 22.500 mp. „Având în vedere faptul că, după pandemie, traficul de pasageri se estimează că va reveni la nivelul anului 2019, când au fost înregistrați aproape 3 milioane, am decis să urgentăm extinderea actualului terminal de plecări.

Vom putea să procesăm în condiții corespunzătoare toți pasagerii și să fluidizăm, astfel, zona destinată îmbrăcării, un spațiu supraaglomerat, în special în orele de vârf”, spune președintele județului, Alin Tișe.

Extindere pe latura nordică a actualului terminal

Noua investiție constă în extinderea, pe latura nordică, a actualului terminal de pasageri plecări, atât la parterul clădirii, cât și la etaj, inclusiv prin suplimentarea numărului porților de îmbarcare destinate zborurilor interne și externe.

Prin investiție se urmărește o mai bună separare fizică a fluxurilor pentru zborurile interne și internaționale. Alte ținte sunt creșterea numărului de filtre de control pentru procesarea pasagerilor în orele de vârf, acces facil între cele două niveluri ale terminalului prin scări și lifturi.

Un gard inteligent, pe fonduri europene, de 2 milioane de euro, noi locuri de parcare pentru avioane și  extinderea terminalul actual sunt proiectele de anul acesta, în pregătirea proiectelor majore, ne-a relatat directorul AIAIC, David Ciceo.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Capcană pentru pet-uri pe Crișul Repede

Articolul următor
Noua investiție de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) vizează extinderea pe latura nordică a actualului terminal de plecări.

Clujul a ajuns pe locul doi în România la autorecenzare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share