Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cineaștii din Europa Centrală și de Est, promovați spre finanțare

Potențialii finanțatori și parteneri ai cineaștilor vor avea de ales între cele 10 coproducții selectate la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Potențialii finanțatori și parteneri ai cineaștilor vor avea de ales între cele 10 coproducții selectate la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Festivalul din perioada 17-26 iunie a deschis perioada de înscrieri pentru Transilvania Pitch Stop (TPS), amplă platformă dedicată industriei de film. Cineaștii din 1o țări își pot înscrie proiectele la programul internațional de coproducții. Proiectele pot fi depuse online până în 10 aprilie.

Juriul va selecta până la 10 proiecte în dezvoltare, aparținând unor cineaști aflați la debut sau la al doilea lungmetraj. Programul va include prezentarea proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori (producători, distribuitori, agenți de vânzări, reprezentanți ai fondurilor de film), întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiecte. Evenimentul va avea loc în perioada 23-25 iunie.

Concepute ca viitoare coproducții europene

Proiectele cineaștilor se pot afla în diferite stadii de dezvoltare. Un prim draft de scenariu trebuie să fie disponibil în cazul unei selecții. Pentru a fi eligibil, fiecare proiect trebuie conceput, încă de la început, ca o coproducție europeană. Cel puțin 20% din bugetul filmului trebuie să fie asigurat deja.

Programul se va desfășura în limba engleză. 80 de proiecte au fost selectate de-a lungul primelor opt ediții ale TPS (platforma de coproducții și workshop). Printre acestea s-au numărat producții selecționate și premiate în cadrul marilor festivaluri, inclusiv nominalizate la Oscar.

TIFF este cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. Acesta este primul festival major din Europa care a avut loc fizic în timpul pandemiei, în 2020, în condiții de siguranță. Au fost 93.000 participanți, 179 de filme din 47 de țări, 300 de proiecții, 17 locații și 370 voluntari.
Printre personalitățile prezente la TIFF s-au numărat Annie Girardot, Armans Assante, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale,  Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Alain Delon. Principalele programe ale TIFF sunt infiniTIFF, Transilvania Talente Lab, EducaTIFF, Let’s Go Digital.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Furnizorul de servicii profesionale Accenture va organiza în cele două orașe Change4Impact, un eveniment de patru zile cu scopul de a crea soluții IT inovatoare pentru o lume sustenabilă

IT-iștii din Cluj și București se bat în proiecte de sustenabilitate

Articolul următor

Capcană pentru pet-uri pe Crișul Repede

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share