Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SomProduct, magazin de 1 milion de euro la Cluj

Compania SomProduct România a inaugurat un magazin de mobilier și decorațiuni pe 2.500 mp în parcul logistic din Florești.
SomProduct avea depozit în CTPark, acum și-a făcut și magazin de prezentare

Compania SomProduct România a inaugurat un magazin de mobilier și decorațiuni pe 2.500 mp în CTPark Cluj. Fondatorii Sergiu și Cristina Cadar au un plan de extindere pe 10 ani, la nivel național.

Strategia acestora vine din nevoia clienților din industria Home & Deco de a avea contact multisenzorial cu produsele pe care le vor integra în locuință, mai ales mobilierul greu. Compania are în vedere deschiderea de magazine în mai multe orașe, gestionarea a cât mai multe spații de depozitare pentru a facilita transportul și livrarea rapidă a produselor.

“În 2018 am început cu un depozit de 2.200 mp la Baia Mare, un an mai târziu ne-am relocat la Cluj într-un spațiu de 5.500 mp, astăzi activăm în peste 10.000 mp. Echipa CTPark, în frunte cu Ana Dumitrache și Andrei Koszti, a fost liantul de care aveam nevoie în procesul nostru de dezvoltare. Un partener de încredere, flexibil și orientat către nevoile clienților, CT Park a reușit să găsească spațiile potrivite nevoilor noastre, așa că nu putem decât să le fim recunoscători și să îi felicităm pentru profesionalismul de care au dat dovadă în acești ani”, a precizat Sergiu Cadar.

Vedeta magazinului: patul de 40.000 de euro

SomProduct are 90.000 de articole Home & Deco pe platforma sa online și își propune, pe termen mediu și lung, să livreze, în 24 de ore, 95% dintre produsele aflate în stoc. Cele mai vândute fac parte din categoria pieselor de mobilier greu. Cea mai mare comandă înregistrată în online a fost de 60.000 lei. Din noul magazin din Florești se poate cumpăra un pat cu 700 de lei, dar și unul cu câteva zeci de mii de euro.

Vedeta este salteaua Couture Louange (Baby Camel) din gama Luxury. Aceasta, împreună cu patul, are un preț de vânzare de 40.000 de euro. Ea face parte din portofoliul brandului Treca, fiind confecționată din produse exclusiv naturale: baby camel, mătase. Are un sistem de suspensie premium, broderie realizată exclusiv manual. Multe elemente folosite în confecționarea ei sunt patentate de către producător.

Cum au afectat pandemia și războiul industria Home & Deco

Fondatorul SomProduct a relatat despre impactul conflictului din Ucraina asupra vânzărilor.

“Sectorul de e-commerce din România a cunoscut o creștere vizibilă în 2021, contextul pandemic fiind unul favorabil pentru industria Home & Deco. Obiceiurile de consum s-au modificat. Volumele de tranzacționare au suferit fluctuații: de la creșteri între 50 și 100%, la scăderi drastice în timpul relaxării condițiilor de călătorie. Izbucnirea războiului din Ucraina a impactat achizițiile online în zona de mobilier și decorațiuni, comportamentul consumatorilor fiind dictat de îngrijorarea față de conflict, iar a retailerilor, de problemele de pe lanțul de aprovizionare și de creșterile de preț necontrolate. Retrăim momente similare cu cele de la declanșarea pandemiei. În primele două săptămâni, odată cu mediatizarea conflictului militar, piața a scăzut drastic, cu 30%. Apetitul clienților era direct proporțional cu îngrijorarea resimțită. Dacă tensiunile pe plan geo-politic vor crește în vecinătatea țării noastre, ne așteptăm ca volumul comenzilor să scadă. Cea mai mare îngrijorare a noastră este, însă, creșterea necontrolată, în această perioadă, a prețurilor de achiziție: între 15 și 30%”, spune CEO-ul SomProduct.

Și-au făcut propria companie de curierat

 

Compania își propune să devină cel mai mare brand Home & Deco din România în următorii 3-5 ani, cu peste 500.000 clienți tratați anual. Având experiență în livrarea de mobilier voluminos, SomProduct a pus bazele unei companii de curierat proprii, direct la client în casă. SMP Courier rezolva atât o necesitate internă, cât și o problemă la nivel național pe care majoritatea retailerilor de profil o întâmpină: livrarea articolelor de mobilier voluminoase care necesită o manipulare cu cel puțin două persoane.

SomProduct este o companie cu tradiție în România, cu experiență de 13 ani în industria Home & Deco. În 1995, aceasta a deschis o fabrică de saltele manufacturate de la Baia Mare. În prezent brandul Cadar este una dintre cele mai recunoscute mărci de saltele din țară, pe segmentul premium.

În 2008, Sergiu și Cristina Cadar puneau bazele unui magazin online, cu cinci produse: trei saltele, o somieră, o canapea. Portofoliul cuprinde acum 90.000 de produse: mobilier pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, bar, baie și hol, paturi, fotolii, canapele, covoare, textile, decorațiuni interioare și elemente de design, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Paturi verticale și robinete aurite

Un tur de magazin dezvăluie câteva produse exclusiviste, la prețuri pe măsură. Ceasuri de perete, cu un design deosebit, fabricate manual în Italia. Există mese fabricate din lemn de stejar, recuperat de la case vechi de 120 de ani, dar și cu accesorii ca piele sau sticlă. Printre cele mai bine vândute produse se numără paturile verticale – care “coboară” din perete sau chiuvetele de baie cu robinete aurite. O gamă inedită este cea a aparaturii electrocasnice fabricată de Smeg – Dolce & Gabbana, cu motive tradiționale din zona Siciliei. Elemente inedite de iluminat sunt fabricate în Italia, iar pahare din sticlă pentru prosecco sau coniac, de o firmă de familie din Germania, cu 300 de ani vechime. SomProduct are însă și produse proprii (model de pernă încorporată în pernă), și produse ceramice făcute manual în Maramureș.

CTP: 2,1 milioane mp de depozite în România

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa după suprafața închiriabilă, având un portofoliu de 7,6 milioane mp în 10 țări. În România, CTP deține 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Oradea, Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca,  Deva, Craiova, Pitești, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Societatea Concelex București va construi noul Terminal plecări curse externe pentru Aeroportul Internațional Timișoara

Articolul următor

Experiența digitală a clienților băncilor va fi regândită într-un parteneriat strategic între KPMG și Flowx.ai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share