Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Societatea Concelex București va construi noul Terminal plecări curse externe pentru Aeroportul Internațional Timișoara

Societatea Concelex SRL București este câștigătorul licitației pentru proiectarea și construirea noului Terminal plecări curse externe de la Aeroportul internațional Timișoara, cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”. Licitația a fost publicată pe SICAP în urmă cu șapte luni.

Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88,99 de milioane de lei iar termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023.

Terminalul va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in, 6 porți de scanare automată a documentelor.

În continuare este în procedură licitația pentru achiziționarea serviciilor de dirigenție de santier, pentru supervizarea lucrărilor de construcție pentru noul terminal. Valoarea estimată a contractului este de 600.000 lei fără TVA, iar patru firme interesate și-au depus ofertele până joi. Desemnarea se va face cel târziu până la data 26.04.2022.

Noua construcție va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare începând din 29 iulie 2021. Acesta are o suprafață totală de 4.383 mp iar investiția s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului.

Clădirile care constituie vechea infrastructură și care sunt utilizate și în prezent pentru deservirea pasagerilor, au fost realizate în etape succesive începând cu anul 1960 și sunt în exploatare din 28 februarie 1964.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul Centurii Vest Timișoara are certificat de urbanism

Articolul următor
Compania SomProduct România a inaugurat un magazin de mobilier și decorațiuni pe 2.500 mp în parcul logistic din Florești.

SomProduct, magazin de 1 milion de euro la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share