Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concurs internațional de robotică la Universitatea Oradea

Ediția a X-a a Concursului International Robotics Championship va avea loc la Universitatea Oradea în aprilie.

După cei doi ani de pauză, cauzați de contextul epidemic global, Concursul International Robotics Championship revine cu cea de a X-a ediție a competiției. Aceasta se va desfășura în perioada 28-30 aprilie 2022, la Oradea.

Concursul Robotics Championship a luat naștere ca o inițiativă a studenților și profesorilor Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) a Universității din Oradea, departamentul de Mecatronică și Robotică, din dorința de a dezvolta abilitățile practice de programare și proiectare în domeniul roboticii”, explică șef laborator dr. ing. Flaviu Birouaș, coordonatorul Concursului Internațional Robotics Championship.

 

Echipă de voluntari

Echipa Universității din Oradea, formată exclusiv din voluntari, a organizat, ca etapă,

premergătoare concursului propriu-zis, nouă workshopuri tematice gratuite pentru liceenii și elevii pasionați de robotică, dar și pentru tinerii curioși, care nu s-au mai întâlnit cu acest domeniu.

Participanții la aceste workshopuri, au avut ocazia să construiască și să programeze kiturile pregătite de organizatori, sub atenta îndrumare a mentorilor Cercului de Robotică. La aceste ateliere, care s-au desfășurat la Biblioteca Universității din Oradea, s-au înscris peste 180 de tineri.

Dintre aceștia, circa 60 au finalizat cu succes fiecare etapă.

Înscrierile pentru Concursul Internațional Robotics Championship, au început în data de 5 aprilie 2022, pe site-ul https://www.robotics-championship.com/.

La fel ca și participarea la concurs, înscrierile sunt gratuite. Este important de spus că ediția a X-a aduce trei probe noi. „Astfel, cei pasionați de robotică pot alege să concureze la una sau mai multe din cele 14 categorii ale competiției”, subliniază coordonatorul Concursului Internațional Robotics Championship Flaviu Birouaș.

Schimb de experiență

Scopul concursului este acela de a dezvolta competențe noi în domeniul roboticii, de a facilita schimbul de experiențe între participanți și de a face cunoscut acest domeniu de actualitate. Mulțumită edițiilor anterioare și a sponsorilor care ne-au susținut, studenții Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică, departamentul de Mecatronică și Robotică, au putut participa la competiții de renume din Estonia și Coreea de Sud”, spune reprezentantul Universității Oradea.

La ediția anterioară a competiției au participat peste 250 de pasionați ai roboticii, din toate colțurile lumii: Coreea de Sud, Mongolia, India, Pakistan, Turcia, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Ungaria. Mai multe detalii despre Concursul International Robotics Championship se găsesc pe: site-ul https://www.robotics-championship.com/ sau pagina de Facebook www.facebook.com/RCoradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelul Granata devine centru de refugiați

Articolul următor
Compania bistrițeană TeraSteel a raportat finalizarea procesului de livrare de panouri termoizolante pentru un proiect din Republica Moldova.

TeraSteel a livrat o hală de producție la Chișinău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share