Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TPF Inginerie stabilește, cu 10 milioane de euro, fezabilitatea “TGV-ului” Cluj – Alba

Asocierea TPF Inginerie, ISPCF, Baicons va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca
Administratorul infrastructurii feroviare din România vrea ca între cele două județe trenurile să ruleze cu până la 160 km/h | Foto CFR SA

Asocierea TPF Inginerie, ISPCF, Baicons Impex va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca. Acestea vor costa 10 milioane de euro.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a semnat cu asocierea contractul de 41 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Acesta prevede modernizarea liniei pentru viteza maximă de 160 km/h la trenurile de călători și la 120 km/h la cele de marfă. Traseul Coșlariu – Cluj-Napoca se întinde pe 99 km.

Demersul are ca scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, economic și operațional pentru modernizarea liniei. Se va ține cont de conformarea în relație cu standardele europene și cerințele de interoperabilitate la nivelul rețelei feroviare românești. Obiectivul este modernizarea infrastructurii feroviare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate.

Proiectul are în vedere creșterea vitezei de circulație; reducerea duratei de călătorie. Acesta prevede creșterea numărului de călători, inclusiv turiști și a volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional. O altă mențiune este îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță.

Ele trebuie realizate gestionând impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene. Sursele de finanțare le reprezintă Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – Sector Transport (85% din valoarea eligibilă) și bugetul de stat (15%). Durata prevăzută a contractului este de 23 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Municipalitatea a avut o întâlnire cu dirigintele de șantier și constructorul pentru a stabili ultimele detalii în construirea bazinului didactic de înot.

Bazinul de înot din Zalău va costa 1,7 milioane de euro

Articolul următor
Clubul de fotbal CFR 1907 Cluj va trece la modernizarea Stadionului Dr. Constantin Rădulescu, proiect realizat de Biroul Bog’Art.

CFR 1907 va investi 15 milioane de euro în modernizarea stadionului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share