Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brick pune panouri fotovoltaice pe unitățile sale din Transilvania

Parc fotovoltaicBraşov

Rețeaua de bricolaj Brick România va instala sisteme de captare a energiei solare pe magazinele sale din Oradea, Satu Mare, Brașov, Cluj-Napoca.

Lanțul de magazine a decis să se alăture tendinței actuale de trecere către energia “verde”. Acesta pregătește un proiect de implementare a panourilor fotovoltaice pe unitățile sale de lucru. Din vară, magazinul din Constanța va fi primul din rețea care va beneficia de o investiție de 60.000 de euro pentru panourile fotovoltaice.

Pe listă figurează și unitățile din Satu Mare (existentă), Oradea, Cluj, Brașov (în proiect). Instalarea unui astfel de sistem este estimată să acopere 40% din necesarul de energie, iar în a doua fază acest procent de producție să fie dublat.

„Ne-am asumat investiții pentru următorii ani, astfel încât să obţinem independenţă energetică şi un control eficient asupra costurilor asociate. Primele investiții sunt realizate din fonduri proprii, însă pe viitor luăm în calcul și accesarea fondurilor UE”, spune directorul executiv, Oana Nechita.

Reclame mai economicoase, iluminare controlată în magazine

Retailerul a început să aplice și alte măsuri de economisire a energiei. Acestea vizează reducerea intervalului de timp pentru aprinderea și stingerea reclamelor luminoase, iluminarea controlată în magazine. Brick are în plan și schimbarea flotei de mașini cu unele electrice.

Compania se află în proces de extindere a rețelei. Acum operează cu unități la Constanța, Mangalia, Giurgiu, Ovidiu, Satu Mare. Alte orașe vizate sunt Oradea (martie 2023), Brașov, Ploiești, București, Cluj, Iași. Rețeaua numără 300 de angajați. Principalii concurenți pe piața din țară sunt Dedeman, Leroy Merlin, Hornbach, Brico Depot, MAM Bricolaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea Naţională Transgaz Mediaș va încheia un parteneriat strategic cu operatorii de transport de gaze naturale din Europa Centrală.

Transgaz va dezvolta rețeaua de transport pentru “gaze verzi”

Articolul următor
Zona Clujului reprezintă un teren propice pentru stabilirea aici a numeroase firme cu aport de capital german, susține consulul Kerstin Ursula Jahn.

Consulul Germaniei la Sibiu: “Clujul este o destinație ideală pentru firmele noastre”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share