Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transgaz va dezvolta rețeaua de transport pentru “gaze verzi”

Societatea Naţională Transgaz Mediaș va încheia un parteneriat strategic cu operatorii de transport de gaze naturale din Europa Centrală.

Societatea Naţională Transgaz Mediaș va încheia un parteneriat strategic cu operatorii de transport de gaze naturale din Europa Centrală.

Parteneriatul este creat pentru a dezvolta reţeaua de transport pentru ”gaze verzi”, a informat deputatul băimărean Florin Alexe. “În acest mod, România se implică, alături de alte state UE, în dezvoltarea reţelei regionale de hidrogen. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vom finanța investiţii în infrastructura de distribuţie a gazelor regenerabile.

De asemenea, şi capacităţile de producţie a hidrogenului verde şi utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice. Întreaga Europă se confruntă cu creșterile facturilor. Facem toate demersurile necesare pentru asigurarea independenței energetice a României”, spune Alexe.

Utilizare fără emisii de dioxid de carbon

Oficialul băimărean a participat, în primăvară, la lansarea cărții „Hidrogen și gaze naturale în România”, elaborată de Ioan Iordache și Dumitru Chisăliță. Lucrarea prezintă modul în care sistemul energetic al României, implicit, sectorul gazelor naturale, poate să fie transformat. Utilizarea hidrogenului ar putea deschide un nou capitol al tranziției energetice. Proprietățile sale unice îi permit utilizarea pentru stocarea și distribuția energiei, fără emisii de dioxid de carbon, prin toate formele de întrebuințare, spune Alexe.

Transgaz a fost înființată de Guvern prin desprinderea de Romgaz în vederea restructurării și separării extracției, transportului, depozitării și distribuției gazelor naturale. Ministerul Economiei deține 58%, persoane juridice (Fondul Proprietatea) – 30% și persoane fizice – 12% .

Societatea este singurul transportator național de gaze naturale, făcând legătura între companiile care se ocupă cu extracția (Romgaz, Petrom) și distribuitorii autorizați (E.ON Gaz, GDF Suez Energy). Capacitatea de transport a gazelor naturale este de 30 miliarde mc/an și este asigurată prin 11.840 km de conductă și racorduri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Centrul de coworking & office Xponential Transylvania s-a lansat în rândul comunității de afaceri clujene printr-un eveniment de socializare.

Complexul Xponential Transylvania, lansat cu networking la Cluj

Articolul următor
Parc fotovoltaicBraşov

Brick pune panouri fotovoltaice pe unitățile sale din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share