Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consulul Germaniei la Sibiu: “Clujul este o destinație ideală pentru firmele noastre”

Zona Clujului reprezintă un teren propice pentru stabilirea aici a numeroase firme cu aport de capital german, susține consulul Kerstin Ursula Jahn.
Kerstin Ursula Jahn a vizitat mai multe obiective economice, academice și culturale din Cluj-Napoca | Foto: UBB

Zona Clujului reprezintă un teren propice pentru stabilirea aici a numeroase firme cu aport de capital german, susține consulul Kerstin Ursula Jahn.

Aceasta și-a prezentat impresiile după o vizită efectuată prin Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT). “Din vara anului trecut mă aflu la conducerea Consulatului Germaniei la Sibiu. Am avut ocazia de a vizita orașul Cluj și a face cunoștință cu unii dintre membrii Consiliului de Administrație ai DWNT, în cadrul unui prânz comun.

Din numeroase părți – menționându-i pe ambasadorul Peer Gebauer și soția sa – mi s-a povestit în mod extrem de apreciativ despre acest oraș din inima Transilvaniei. Dr. Laszlo-Herbert, de la Forumul German, a fost atât de amabil să îmi ofere un tur ghidat personal de o oră prin centrul orașului.

Astfel, în bună companie, am putut să îmi fac o impresie cu privire la acest oraș care și-a menținut prospețimea prin frumusețea sa. Am fost uimită mai cu semă de istoria libertății religioase, strâns legată de numele lui David Francisc, fiu al acestui oraș, care a îmbrățișat pe rând patru confesiuni”, spune oficialul german.

Laudă spiritul antreprenorial din Cluj

“În această zi plină de discuții interesante cu parteneri de dialog foarte diverși am avut ocazia de a face cunoștință cu mai multe persoane, care – asemănător cu David Francisc la vremea sa – se reorientează spre domenii complet noi. De la medic cu doctorat la interpret de conferință și traducător, de la poziția de CEO al unui „global player” din domeniul IT la cea de conferențiar universitar.

Am avut impresia că orașul Cluj dă naștere sau formează oameni care nu consideră că este prea dificil să se redefinească de la zero. Ei abordează acest subiect de fiecare dată cu mult elan. Clujul și împrejurimile sale oferă un sol fertil pentru ceea ce este nou, inovator, cu spirit cosmopolit, un element care unește.

E o destinație ideală pentru stabilirea a numeroase firme germane sau firme având aport de capital german. Clujul mi se pare a fi predestinat pentru a scoate în evidență elementul unificator dintre țările, oamenii și interesele noastre.

Mai cu seamă și în acest an în care sărbătorim împlinirea a 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie germano-român care a fost semnat în data de 21 aprilie 1992”, spune Jahn. Consulul german a invitat membrii DWNT să folosească ocaziile care se vor ivi și să participe cu evenimente proprii la acest an aniversar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Parc fotovoltaicBraşov

Brick pune panouri fotovoltaice pe unitățile sale din Transilvania

Articolul următor
Holdingul german Knauf a anunțat decizia sa de edificare a fabricii de gips carton din zona Huedin.

Se face fabrica Knauf. Germanii au aprobat investiția

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share