Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum arată Podul Unirii de peste Someș. Va uni Maramureșul și Satu Mare

Compania de arhitectură Costin și Vlad Birou de Proiectare (CVBP) a prezentat imagini de la recepția Podului Unirii, peste râul Someș.
Podul în arc cu tirant și rețea de cabluri are o lungime de 180 m | Foto: CVBP

Compania de arhitectură Costin și Vlad Birou de Proiectare (CVBP) a prezentat imagini de la recepția Podului Unirii, peste râul Someș.

“După mai bine de trei ani de eforturi comune, a venit momentul recepției la terminarea lucrărilor pentru Podul Unirii. Este amplasat la limita dintre județele Maramureș și Satu Mare, între orașul Seini și comuna Pomi. Podul asigură o rută alternativa cu 14 km mai scurtă pentru traficul de tranzit de pe DN 1C, de la Seini spre Dej”, au precizat proiectanții.

“Podul în arc cu tirant și rețea de cabluri are o lungime de 180 m. Este compus din 3 deschideri, asigurând o lățime a părții carosabile de 7,8 m, dispusă pe două sensuri de circulație, cu două trotuare pe consolele laterale. La realizarea structurii s-au utilizat 501 t de oțel, din care 132 t pentru viaductul de acces și 369 t pentru deschiderea principală. Rezultă o structură cu o zveltețe deosebită și eficiență structurală ridicată.

Suprastructura deschiderii principale este alcătuită din două arce metalice gemene de secțiune casetată. Viaductul de acces constă într-o grindă continuă în secțiune mixtă: oțel-beton, pe două deschideri de 35 m fiecare”, conform CVBP.

Proiectul durează de cinci ani

Aceasta este o companie de arhitectură specializată în proiectarea lucrărilor de infrastructură și dezvoltare urbană. Asociații săi sunt, în proporții egale, Mihai Vlad și Bogdan Ioan Costin.

Primii pași în realizarea Podului Unirii au prins viață în 2018. Atunci contractul de finanțare de 3,4 milioane de euro a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Podul a fost construit de societățile Tehnodomus Arad și Hefex Baia Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară va lans, după 10 ani de cercetări, un complex simbiotic activ format din șase tulpini de probiotice.

USAMV intră pe piața farma. A creat un complex din șase probiotice

Articolul următor

Analiză Crosspoint: Anduranța pieței imobiliare românești, peste estimări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share