Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV intră pe piața farma. A creat un complex din șase probiotice

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară va lans, după 10 ani de cercetări, un complex simbiotic activ format din șase tulpini de probiotice.
Prorectorul Dan Vodnar revine cu un nou produs, după 10 ani de cercetări | Foto: USAMV

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va lansa, după 10 ani de cercetări, un complex simbiotic activ format din șase tulpini de probiotice.

Suplimentul alimentar este dezvoltat și produs de către o echipă coordonată de prorectorul Dan Vodnar. Cercetătorul clujean este profilat pe biotehnologii alimentare și gastronomie moleculară în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Echibiotic conține un complex activ format din șase tulpini de probiotice, împreună cu un prebiotic, special selecționate pentru refacerea florei intestinale. Lansarea produsului va avea loc, în 14 aprilie, la USAMV. Acesta va fi prezentat de prorectorul USAMV și de Florinela Cătoi, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj.

”Echilibrul acestui produs simbiotic (probiotic-prebiotic) derivă din amestecul tulpinilor de probiotice atent selecționate și condiționate, dar și din tehnologia de obținere a complexului simbiotic. Metoda de microîncapsulare dezvoltată de echipa USAMV este una modernă. Păstrează viabilitatea bacteriană la o concentrație superioară majorității suplimentelor simbiotice existente pe piață” – Dan Vodnar, USAMV

A inventat ambalajul-minune acum șase ani

Echipa de cercetare va prezenta spre degustare produse care vor avea integrate probiotice. Acestea sunt lactate de la Ferma Cojocna; jeleu de vin din sortimente de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior.

”Rolul probioticelor este foarte important: creează un filtru intestinal protector împotriva microbilor, țin infecțiile din organism la distanță, ajută sistemul imunitar, previn tulburările gastrointestinale și dezechilibrele care pot conduce la infecții, reglează tranzitul intestinal și limitează simptomele de colon iritabil. Sunt implicate în sinteza de vitamine B1, B2, B6, B12, acid folic și biotină” – Florinela Cătoi, UMF

Noul produs va fi comercializat în magazinul USAMV din cadrul instituției. În 2016, Dan Vodnar, pe atunci asistent universitar, a inventat un tip de ambalaj antimicrobian care ar putea duce la dispariția E-urilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Wizz Air se va extinde la Cluj. Poziţionează a șaptea aeronavă pentru baza de pe AIAIC şi anunţă trei rute noi spre Corfu, Napoli și Torino.

Aeroportul Cluj își revine. Wizz, Turkish și LOT măresc turația

Articolul următor
Compania de arhitectură Costin și Vlad Birou de Proiectare (CVBP) a prezentat imagini de la recepția Podului Unirii, peste râul Someș.

Cum arată Podul Unirii de peste Someș. Va uni Maramureșul și Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share