Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Cluj își revine. Wizz, Turkish și LOT măresc turația

Wizz Air se va extinde la Cluj. Poziţionează a șaptea aeronavă pentru baza de pe AIAIC şi anunţă trei rute noi spre Corfu, Napoli și Torino.
Wizz Air poziţionează a șaptea aeronavă pentru baza de pe Cluj şi anunţă trei rute noi de aici | Foto: AIAIC

Trei operatori de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) au decis să crească numărul de avioane, zboruri sau frecvențe. Aceștia sunt Wizz Air, Turkish Airlines și LOT Polish.

Wizz Air se va extinde la Cluj. Aceasta poziţionează a șaptea aeronavă pentru baza de pe AIAIC şi anunţă trei rute noi spre Corfu, Napoli și Torino. În cadrul vizitei sale din această lună pe AIAIC, Jozsef Varadi, CEO al Wizz Air, a anunțat o nouă investiție.

Prin alocarea celei de-a șaptea aeronave va crea noi locuri de muncă și va stimula industriile de aviație și de turism locale. Rețeaua Wizz Air de la Cluj se va diversifica prin deschiderea noilor rute și creșteri de frecvențe în sezonul de vară pe unele dintre cele mai populare trasee.

“Această vizită importantă consolidează parteneriatul existent de aproape 15 ani, dintre AIAC şi Wizz Air. Alocarea celei de-a șaptea aeronave și creșterea conectivității cu noi orașe europene subliniază încă o dată angajamentul Wizz. Aceasta continuă să investească aici pe termen lung. Sprijină implicit dezvoltarea economică a întregii regiuni a Transilvaniei şi aducând avantaje întregii comunități”, conform AIAIC.

Polonezii revin la Cluj după restructurare

LOT a anunțat reluarea zborurilor directe spre Varşovia şi de acolo mai departe, asigurând conexiuni directe spre Europa, Asia şi America de Nord. Trei zboruri sunt disponibile acum săptămânal spre Varșovia. Începând din 1 mai zborurile vor fi operate cu cinci frecvențe pe săptămână, pentru și mai multă flexibilitate.

“În 2016, Cluj-Napoca a fost una dintre primele destinații deschise de LOT după încheierea oficială cu succes a procesului de restructurare. România este o piaţă foarte importantă atât pentru segmentul business dar şi pentru un tot mai mulţi pasageri care aleg această ţară ca şi destinaţie de vacanţă”, potrivit AIAIC.

Mai multe zboruri la Turkish

Turkish Airlines va creşte frecvenţa zborurilor spre destinaţia Istanbul, de la 4 la 7 zboruri săptămânale, operate de pe AIAIC în sezonul de vară 2022. Aeroportul din Turcia are conexiuni în întreaga lume, fiind unul dintre cele mai mari hub-uri aviatice internaționale. Primele zboruri ale companiei aeriene Turkish Airlines au debutat pe AIAIC în 2016.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tipografia Rottaprint: crește cererea de etichete pentru produse alimentare de bază

Articolul următor
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară va lans, după 10 ani de cercetări, un complex simbiotic activ format din șase tulpini de probiotice.

USAMV intră pe piața farma. A creat un complex din șase probiotice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share