Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inspecția Muncii a descins în brutării și patiserii la Cluj. Amenzi de 21.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a finalizat o campanie de control în sectorul brutării și patiserii, derulată în perioada 5-8 aprilie.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a finalizat o campanie de control în sectorul brutării și patiserii, derulată în perioada 5-8 aprilie.

Verificările ITM au urmărit identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă securitatea și sănătatea în muncă. Au fost vizați angajatorii din fabricarea produselor de brutărie și făinoase, comerțul pâinii, produselor de patiserie și zaharoase, în magazine specializate.

În cadrul campaniei au fost controlați 21 de angajatori. S-au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, dintre care patru amenzi în cuantum total de 21.000 de lei. Amenzile au fost aplicate pentru neefectuarea controlului medical periodic al lucrătorilor, a instruirii introductiv generale și la locul de muncă.

Benzinarii au fost penalizați mai tare

Au mai fost penalizate lipsa verificării periodice a instalațiilor de captare, reținere și eliminare a noxelor, expirarea verificării măsurării rezistenței de dispersie pentru prizele cu legare la pământ. Luna trecută, ITM Cluj a aplicat amenzi de 212.100 de lei și a efectuat șapte sistări de utilizare a echipamentelor de muncă din stațiile de alimentare cu combustibili.

În perioada 10-16 martie, ITM Cluj a derulat, în cadrul unei campanii naţionale, controale la 53 de angajatori. Aceștia desfășurau activități în stațiile de distribuție a carburanților auto.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asociația Produs de Cluj (APC) va debuta în acest an cu Târgul de Florii. Evenimentul va reuni 28 de întreprinzători care oferă produse tradiționale locale.

Produs de Cluj deschide sezonul evenimentelor la București

Articolul următor

SHARE Interiors Romania - Agenda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share