Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ATP Bus, primul autobuz electric românesc, a extins portofoliul produselor ATP Group

ATP Group, integrator de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și mărfurilor, și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto. Astfel a luat naștere o nouă marcă auto: ATP Trucks.

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunța în luna mai 2021 lansarea pe piață a autobuzului electric ATP Bus.

ATP Trucks are, așadar, omologate până în prezent: basculanta și betoniera Truston 8×4 430 CP, cap tractorul Truston 4×2 480 CP și autobuzul electric ATP Bus.

De peste 25 de ani ATP Group scrie istorie. Parcursul i-a fost definit mereu de pași energici, fermi și hotărâți. Afacerea a crescut an de an. Echipa s-a consolidat. Am devenit un punct de referință pentru piața de profil: regională, națională și chiar europeană.

Azi, afacerea a evoluat și s-a redefinit. Noi linii de business devin reprezentative în portofoliul Grupului nostru. Aprofundăm, consolidăm, continuăm să creștem. Cu mult curaj, am abordat globalizarea nu ca pe un fenomen ci ca pe o strategie, așadar în prezent trebuie să răspundem provocărilor generate de procese complexe și dinamici variabile”, a menționat Mircea Cirț, Fondatorul ATP Group.

Pe tot parcursul anului 2021, ATP Bus a susținut sesiuni de testare fiind prezentat pe rutele clasice în mai multe orașe din România: ORADEA, BRAILA, FAGĂRAȘ, TÎRGU MUREȘ, TURDA, CLUJ-NAPOCA, SIBIU, SIGHIȘOARA, BUCUREȘTI și BACĂU. Evaluările obținute au fost foarte bune, multe aprecieri din punct de vedere tehnic au fost peste așteptări. Dorind să devină parte din procesul de modernizare a transportului public urban în România, ATP Bus este disponibil pentru teste și în 2022 astfel încât cei interesați, companii publice sau private, pot solicita înscrierea în graficul de prezentare pentru anul în curs.

Caracteristici ATP Bus:

Pe scurt, reamintim câteva caracteristici ale prototipului ATP Bus: are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m; în varianta de configurație specială, omologarea îi permite 95 de locuri. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menționăm producătorul german ZF AG consacrat pe piața de profil, respectiv pe cei de la DANA GK. Motorul electric al autobuzului este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat prin parteneriatul dintre DANA și Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO, iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.

Confortul pus la dispoziția călătorilor este remarcat încă de la primul pas în ATP Bus: podeaua joasă ce facilitează urcarea. Apoi identificăm trapa de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă și spațiul interior care răspunde nevoilor acestora. ATP Bus are o înălțime confortabilă, o rețea de bări de susținere din inox prevăzute cu protecții antialunecare și pentru confort termic, scaune foarte comode cu tapiserie ergonomică, instalație de climatizare suplimentară pentru sezonul rece.

La nivel de conectivitate, ATP Bus vine cu WI-FI gratuit și cu prize USB cu 2 porturi încorporate, în dreptul fiecărui set de scaune. Dispune de un monitor, cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecții multimedia.

Cu referire la siguranța oferită de ATP Bus menționăm: sistemul anti-blocare ABS care, în caz de frânare totală, asigură faptul că roțile nu se blochează permanent. Distanța de oprire poate fi redusă semnificativ prin sistemul de frânare electro-pneumatic (EBS), iar sistemul de control electronic al stabilității (ESC) este, de asemenea, în dotarea standard a autobuzului. Sistemul de monitorizare pentru spațiul interior al autobuzului sporește nivelul de siguranță, la nivel subiectiv, atât pentru șofer cât și pentru călători.

Întreaga arhitectură a proiectului ATP Bus a furnizat un autobuz electric modern, adaptat cerințelor locale, cu profil ECO (ECOlogic & ECOnomic), cu omologare europeană. Este un produs competitiv ce oferă reale soluții în procesul de modernizare a transportului public urban și răspunde nevoii de optimizare a costurilor.

Informații detaliate despre caracteristicile tehnice ale autobuzului electric ATP Bus se pot obține accesând site: http://www.atp-bus.com/.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
proiect piata sfatului brasov

Piața Sfatului din Brașov va avea o nouă față. Arhitecți din București vor reabilita spațiul public

Articolul următor

Klarwin, patru ani de performanță în domeniul protecției mediului la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share