Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Palatul Administrativ din Satu Mare va fi eficientizat energetic prin PNRR

Consumul de energie la CJ Satu Mare va fi redus semnificativ.

În ședința extraordinară de luni, 11 aprilie 2022, consilierii județeni din Satu Mare au aprobat proiectul „Creșterea eficienței energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Satu Mare”.

Totodată au fost aprobate și cheltuielile legate de proiect, în vederea depunerii lui spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În urma implementării acestui proiect, consumul anual de resurse de încălzire pentru clădirea Palatului Administrativ va fi redus semnificativ.

Lucrări

Proiectul prevede termoizolarea unor componente ale clădirii și realizarea unei instalații de încălzire care va folosi aceeași instalație de distribuție a agentului termic. Vor fi înlocuite radiatoarele cu ventiloconvectoare carcasate și se va realiza o instalație centralizată de climatizare în locul aparatelor individuale de aer condiționat. De asemenea, vor fi înlocuite conductele și coloanele de distribuție apă rece din interiorul clădirii. Vor fi termoizolate conductele de distribuție a apei reci de consum și vor fi montate baterii monocomandă cu debit redus, iar obiectele sanitare vor fi înlocuite.

LED și panouri fotovoltaice

Totodată, proiectul propune înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu unele noi cu sursa de tip LED. De asemenea se va instala unui sistem de panouri fotovoltaice monocristaline pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este în cuantum de 24.580.821 lei (fără TVA), respectiv 4.993.361 euro (fără TVA).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aradul, promovat la Budapesta

Articolul următor
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj se va angrena în proiecte de inteligență artificială (AI) și psihologie pentru Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Universitarii de la Babeș-Bolyai intră în două proiecte pilot pentru NATO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share