Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gala The Voices of Business Awards a ajuns la Bistrița: 50 de companii de top premiate de revista Transilvania Business

Cele mai bune companii cu capital românesc, cu capital străin și cu capital mixt din județul Bistrița-Năsăud au fost premiate de echipa revistei Transilvania Business în cadrul unui eveniment unic de promovare a liderilor din business din Transilvania și Banat. Gala The Voices of Business, organizată de echipa revistei Transilvania Business, a ajuns joi, 14 aprilie, la Bistrița, fiind susținută de partenerii noștri ATP Group, Welthee, Valor Smartwash, reprezentant Ehrle, Alfa Software, Florăriile Magnolia, Crama Jelna, Luminița Balazs Fashion, Decorex Prod și Art Bending.

Evenimentul de la Bistrița a avut loc la Hotelul Coroana de Aur. La gală au fost prezenți zeci de oameni de afaceri, reprezentanți ai companiilor de top din județul Bistrița-Năsăud, precum și conducerea administrației județene, dar și subprefectul județului Atilla-Lehel Décsei.

În debutul evenimentului, directorul și fondatorul revistei, Aurelian Grama, a precizat că seria de evenimente organizată de Transilvania Business este parte a unei etape integratoare a proiectului special Elite în Business. Banat și Transilvania, dar și o invitație concretă în spiritul devizei revistei – Venim și scriem împreună despre compania Dvs.

„Vreau să vă felicit pentru ceea ce faceți în companiile dvs., pentru ce exportați, pentru ce produceți pe piața românească în momente atât de grele cum sunt cele pe care le străbatem împreună în ultimii 2 ani. În Bistrița aveți o perspectivă vie, sănătoasă, deșteaptă. Cred că prin revistă – 12 ani, 6.000 de exemplare lunar – ducem un mesaj din Transilvania, din Banat înspre România noastră, peste Carpați, dar și în urma acestor 16 întâlniri din județele din Banat și Transilvania – și înspre elita românească din Bruxelles, care se constituie acolo și care poate să ne reprezinte mai bine”, a menționat Aurelian Grama.

La gala The Voices of Business ne-a onorat cu prezența Emil Radu Moldovan, președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care a venit cu un mesaj în fața invitaților evenimentului.

„Felicitări Transilvania Business pentru evenimentele pe care le organizați, dar și pentru ceea ce faceți. Felicitări dvs., reprezentanților companiilor din județ, care faceți eforturi pentru a produce plusvaloare. După 2 ani de pandemie constatăm cu toții că greul abia acum a început: că de fapt pandemia a provocat o criză, care nimeni nu o poate prevedea cât va dura și ce se va întâmpla, iar ca „bonus” a venit și conflictul din Ucraina (…) Atât eu, cât și primarii din județ ne-am străduit ca prin investițiile publice să aducem un minim de sprijin, de ajutor pentru dezvoltarea companiilor. Zona Bistrița, unde majoritatea companiilor își au sediul, e o zonă vie, cu oameni asumați, cu concurență, competență. Nu cred că sunt multe municipii care să aibă, raportat la populație, la capacitate, atât de multe companii care sunt numărul 1 în piață, așa cum îi avem noi pe cei de la Rombat, TeraPlast, TeraSteel, Leoni, RCB Electro 97, Comelf. Deci, sunt anumite zone în care companiile sunt numărul 1 în România și deja multe dintre ele contează pe piața internațională.

emil radu moldova, presedinte cj bistrita nasaud

Sunt momente dificile pe care le trăim cu toții: instabilitatea, lipsa de predictibilitate, care a apărut în ultima perioadă e destul de greu de gestionat. Eu sper ca Guvernul României și cei care au decizia să facă toate eforturile necesare pentru a vă putea sprijini, să trecem prin această perioadă extrem de tulbure. Empatizez cu tot ceea ce se întâmplă și simt că am această obligație, de a-i ține la curent și în priză vizavi de realitățile pe care le trăim cu toții aici. Vreau să vă asigur că se fac eforturi de a găsi metode de sprijin a companiilor, problemele se cunosc. Sunt convins că dacă vom da dovadă de solidaritate între noi, vom depăși această perioadă. S-a demonstrat de-a lungul timpului că atunci când încercăm să fim mai uniți și solidari, să ne ajutăm unii pe alții, pot fi depășite orice tipuri de perioade”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a venit la eveniment cu o surpriză la gala TB, oferind directorului fondator al revistei o diplomă de apreciere: „pentru că dați voce afacerilor din Transilvania și Banat, prin promovarea performanțelor și eforturilor acestora, de a fi mai bune, de la an la an”.

diploma de apreciere bistrita nasaud

De-a lungul istoriei revistei Transilvania Business, un partener consecvent s-a dovedit a fi Primăria Orașului Beclean în persoana primarului Nicolae Moldovan. Prezent la gala The Voices of Business în ziua în care și-a sărbătorit ziua de naștere, edilul a ținut să precizeze că pe lângă obiectivele sociale și cele pe care autoritățile locale a reușit să le realizeze pentru cetățeni, a fost realizată și o inițiativă 100% privată, fiind probabil singura inițiativă privată derulată de statul român. Este vorba de Băile Figa.

„Băile Figa au avut succes și prin dvs., prin frumoasele prezentări pe care le-ați făcut. Să știți că fiecare prezentare pe care ați făcut-o despre noi a ajuns la toți prietenii noștri, fiindcă era un mod prin care promovam orașul și noi vă mulțumim foarte mult. Ați fost alături de noi și cu siguranță astfel ați fost și alături de toate firmele (…) Vă garantez că bunul meu prieten, Radu Moldovan, președintele județului nostru, este unul dintre oamenii care se luptă cel mai mult pentru comunitatea pe care o reprezintă. Uneori sunt oameni care se luptă foarte mult și fără rezultate, dar aici sunt și rezultate vizibile. Cu siguranță, vom găsi împreună soluții să depășim aceste momente care ne dau multe bătăi de cap. La situații grele sunt soluții grele, dar trebuie să fim foarte optimiști. Dacă avem performanță, vom găsi întotdeauna o soluție pentru fiecare situație”, a menționat Nicolae Moldovan.

Înainte de premierea propriu-zisă a companiilor din Topul Elitelor în Business, realizat de revista Transilvania Business, Mircea Cirț, președintele ATP Group, unul dintre partenerii seriei de evenimente The Voices of Business, a ținut să transmită un mesaj de prezentare a companiei, dar și de încurajare a companiilor prezente în clasament. „Întotdeauna spuneam despre Bistrița că este un oraș dinamic. Nu aveți o populație de sute de mii de locuitori, dar aveți ceva aparte, dinamica pe care o aveți. Sunteți o inspirație pentru mulți alții (…) În contextul în care suntem noi, am început în 2019 cu asamblarea de camioane, iar Bistrița a luat primele camioane. Așa se face că avem mai multe camioane în regiune și le mulțumesc bistrițenilor pentru încredere. (…) Am dezvoltat autobuzul electric, tocmai azi se încheie perioada de testare în Bistrița. Mulți poate știu că la ATP Group, de-a lungul ultimilor ani, am căutat produse cu care să venim în întâmpinarea nevoilor. În sensul acesta avem un camion omologat pentru 40 de tone, dar îl puteți testa pentru 70 de tone”, a transmis Mircea Cirț.

Companiile românești și străine clasate pe primele trei locuri și primele două companii cu capital mixt au avut parte și de o altă surpriză din partea noastră, pregătită de redactorul șef al cotidianului mureșean Zi de Zi, Alex Toth – o integramă, în care una dintre soluții reprezintă numele companiei premiate.

TOPUL FIRMELOR din județul Bistrița-Năsăud

Firme cu capital românesc:

Ranking 1: TERAPLAST SA

Ioana Birta, director financiar al Teraplast: „Suntem onorați. Apreciem acest premiu pentru activitatea pe care o facem. Avem o tradiție de peste 125 de ani, deci suntem obligați să continuăm să dezvoltăm. Reprezentăm cu mândrie județul Bistrița-Năsăud. Credem în comunitatea și oamenii de aici, investim în continuare în beneficiile tuturor”.

Ranking: 2 DIMEX 2000 COMPANY

Ranking: 3 MIS GRUP

Ranking: 4 COMELF SA

Ranking: 5 SILVANIA INTERNATIONAL PROD

Ranking: 6 CARMO LACT PROD

Ranking: 7 FRASINUL

Ranking: 8 INTEX SA

Ranking: 9 IPROEB SA

Ranking: 10 POLIMED COM

Ranking: 11 INFLUENT

Ranking: 12 CML.RO

Ranking: 13 RCB ELECTRO 97 SA

Ranking: 14 TABITA TOUR

Ranking: 15 AGRO ARDEAL

Ranking: 16 CAMPEADOR

Ranking: 17 ROMFULDA PROD

Ranking: 18 ÎNDEMÎNAREA PRODCOM

Ranking: 19 MEGATITAN

Ranking: 20 PLASTINVEST PROD

 

La Bistrița, un partener care ni s-a alăturat seriei de evenimente a fost Valor Smartwash, reprezentant Ehrle. Alături de noi a fost Vass Orsolya, CEO-ul companiei, care a vorbit despre succesul investiției într-o spălătorie auto:

Datorită experienței de peste 50 de ani a producătorului și a proiectelor care s-au realizat la noi în țară, cunoaștem elementele care sunt necesare pentru ca o astfel de investiție să fie de succes. Putem să ajutăm investitorii care își doresc o afacere în domeniul acesta să-și construiască călătoriile proprii, care să fie rentabile din toate punctele de vedere pe termen lung. Toate ingredientele acestea reprezintă multiplicatorul succesului, cum ar fi locația, designul, tehnologia care este foarte importantă și serviciile oferite clienților, dar și suportul tehnic oferit de producător. Ca servicii oferite de reprezentanța noastră, oferim un pachet întreg celor care își doresc o afacere în acest domeniu, cu sprijin 100% în realizarea călătoriei, de la analiza locației, până la calculele de rentabilitate, consultanță, montaj, darea în funcție, instruirea personalului, iar ulterior service și tot ce este necesar pentru operarea cu piese de schimb și detergenți”.

 

TOPUL FIRMELOR din județul Bistrița-Năsăud

Firme cu capital străin:

Ranking: 1 ITALTEXTIL SARATA

Ranking: 2 FILECA INDUSTRY

Ranking: 3 LEONI WIRING SYSTEMS RO

Ranking: 4 AGUAVIVA

Ranking: 5 E CABLAJE

Ranking: 6 GAZQUEZ TRANSPORT

Ranking: 7 STEWO PLASTIC PROD

Ranking: 8 RENICO IND

Ranking: 9 TESUTI TRANSILVANIA

Ranking: 10 TESSITURA DI SARATA

Ranking: 11 PERIKS

Ranking: 12 STELLWAG ELECTROPROD

Ranking: 13 MASTERFOAM

Ranking: 14 TSK TESTSYSTEMS

Ranking: 15 DRIVE MEDICAL

Ranking: 16 PEROMEX BN

Ranking: 17 HP KAYSSER INTERNATIONAL

Ranking: 18 SVEND E. SOERENSEN

Ranking: 19 GRUPPO UNO

Ranking: 20 PEREZ TRANSPORT

 

TOPUL FIRMELOR din județul Bistrița-Năsăud

Firme cu capital mixt:

Ranking: 1 ROMBAT

Alin Ioaneș, CEO Rombat: „Bistrița un oraș cu o dinamică fantastică în zona de business. Sincer, nu am mai întâlnit zone în care businessul să fie atât de dinamic, de revoluționar în diferite zone. Există și o explicație: implicarea autorităților este un factor foarte important. Însă, în același timp, esențial este faptul că la nivelul orașului și al județului sunt companii lidere în domeniul lor de activitate. Într-un fel sau altul ne concurăm, dar ne concurăm sănătos, în sensul că fiecare încearcă să învețe, schimbă idei cum să rămână în zona de performanță, cum să ducă mai departe tradiția. Foarte multe talente au venit în zona aceasta, s-au alăturat companiilor din Bistrița, ajută la performanța businessurilor de aici. Acest premiu este un “challenge” de a fi mai buni în continuare și de a inova mai departe, de a rămâne aceeași baterie care mișcă România”.

Ranking: 2 TERASTEEL

Ranking: 3 LIGNUM TREND

Ranking: 4 PRECISION TOOL STEEL

Ranking: 5 TEHNOPROD PLAST

Ranking: 6 STETTLER TECH

Ranking: 7 ROCIRO

Ranking: 8 INTERPAXAROMA

Ranking: 9 OBLIO-ASTRANS

Ranking: 10 BIAGEN SWISS

Companiile de perspectivă distinse sunt următoarele:

Drosera Comserv

Partener al sesiunii de networking, de după premierea companiilor, în partea a doua a după-amiezii, ne-a fost Crama Jelna, o cramă artizanală, de familie care continuă și dezvoltă o tradiţie viticolă adormită timp de mai multe secole. Îngrijite cu dragoste, cele 26 ha de viţă de vie, dau rod următoarelor soiuri: Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Noir. În vinurile cramei veţi putea regăsi tipicitatea de Lechinţa-Jelna: prospeţime, aciditate și rafinament.

Clinica Sanovil

Vie-Vin Lechința

Belco Avia

Datacor

viile vinului cutie cadou

Welthee este un partener care ne susține seria de evenimente încă de la început. Din partea fondului de investiții descentralizat a vorbit Alexandru Bolog, Business Partner al Welthee. Prin intermediul a două video-uri, reprezentantul companiei ne-a explicat succint complexitatea fondului de investiții descentralizat, care ne-a însoțit și ne va însoți în tot drumul nostru, până la finalul lunii iunie.

Un alt partener al seriei de evenimente este compania clujeană Alfa Software. Claudiu Mândru, Business Development Manager, a prezentat publicului prezent la gală soluțiile pe care Alfa Software le dezvoltă pentru eficientizarea activității beneficiarilor săi:

„Am descoperit foarte mulți clienți și parteneri în sală. Suntem o echipă de 40 de oameni, dar lucrăm și cu parteneri. În 30 de ani am făcut peste 600 de proiecte. Am pornit ca o aplicație de contabilitate, am dezvoltat zonele de operațional; lucrăm pe partea de producție, acum dezvoltăm o soluție pe partea de transporturi. Lucrăm mult pe partea de construcții și producție. Ne place să eliminăm hârtia, astfel încât am integrat tot ceea ce înseamnă device-uri – cântare, case de marcat, servere. Sunt două direcții mari: una de introducere a datelor; alta, de analiză a datelor. În general, gestionăm business-uri care pot fi optimizate. Automatizăm procesele care aduc bani în companie”.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Furnizorul de soluții de transformare digitală Zitec recurge la angajări și la orașe unde nu are birouri fizice, precum Cluj sau Timișoara.

Zitec va lucra cu personal de la distanță, din Transilvania și Banat

Articolul următor
Asocierea condusă de CML RO a pornit lucrările la varianta ocolitoare a orașului Beclean, care trebuie să fie gata până în decembrie 2023.

CML RO a dat startul Centurii Beclean. Se pregătesc DN 17 și DN 17D

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share