Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hexagon ridică o clădire office cu cinci etaje la Cluj

Dezvoltatorul imobiliar Hexagon a demarat un proiect de construire a unui imobil de birouri cu complex comercial lângă Parcul Colina.

Dezvoltatorul imobiliar Hexagon a demarat un proiect de construire a unui imobil de birouri cu complex comercial lângă Parcul Colina.

Clădirea va avea subsol, parter, patru etaje și unul retras, potrivit Cluj 24. Aceasta va fi ridicată într-un perimetru dedicat locuințelor cu regim mic de înălțime, lângă zona verde de protecție. Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, amplasamentul a fost studiat prin planul urbanistic de detaliu (PUD) – complex comercial şi birouri, aprobat în 2007. Pe parcelă a fost emisă iniţial autorizaţia de construire nr. 1514/2016.

Ulterior a fost emisă o altă autorizaţie de construire, nr. 1593/2020 pentru modificarea soluţiei constructive autorizate. Modificările propuse sunt reconfigurări; modificarea scărilor interioare; compartimentări interioare, modificarea faţadelor şi finisajelor exterioare; instalaţii electrice, termice şi sanitare; amenajări exterioare şi împrejmuiri.

Parcela Hexagon este încadrată preponderent în zonificarea de urbanizare – locuinţe cu regim redus de înălţime, individuale şi colective mici şi marginal în zonificarea verde de protecţie a apelor sau cu rol de culoar ecologic. Odată cu finalizarea execuţiei şi recepţionarea construcţiei realizate conform autorizaţiilor, valabilitatea documentaţiei de urbanism PUD încetează.

Orice nouă construcţie va fi autorizată numai cu respectarea integrală a regulamentului zonificărilor rezultate din Planul Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca în care este încadrată parcela, deci cea cu regim mic de înălțime.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asociația Produs de Cluj și compania Supeco România vor organiza un târg de Paște în fața complexului comercial, în perioada 20-22 aprilie.

Producătorii clujeni vor expune în parcarea Supeco

Articolul următor
Parc fotovoltaicBraşov

16 propuneri de la AMCOR pentru Ministerul Energiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share