Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TIFF va avea colectare selectivă a deșeurilor și transport majoritar nepoluant

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca va aplica o strategie de sustenabilitate integrată.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), de la Cluj-Napoca, va aplica o strategie de sustenabilitate integrată.

Spațiile în care se desfășoară TIFF vor fi dotate cu containere speciale, dedicate colectării selective. Publicul este încurajat să achiziționeze bilete online, inclusiv prin restrângerea numărului de puncte de vânzare fizice. Spectatorii sunt încurajați să recicleze ambalaje de plastic pentru a obține bilete la film.

Toate materialele de orientare (program, hartă, catalog, broșură) sunt disponibile și în format digital. TIFF a renunțat la producția de genți și ghiozdane. Invitații festivalului vor primi produse din materiale prietenoase cu mediul și recipiente reutilizabil pentru apă. Plasticul a dispărut din evenimentele sociale ale TIFF. Paiele, farfuriile și tacâmurile utilizate sunt din materiale biodegradabile sau din ceramică.

Mașinile festivalului: electrice și hibrid

TIFF a scăzut constant numărul de mașini din flota de transport, iar pe cele existente le-a înlocuit cu modele electrice și hibrid. În colaborare cu Compania de Transport Cluj-Napoca, festivalul pregătește o campanie de încurajare a participanților de a folosi transportul în comun din oraș pentru deplasarea între spațiile festivalului.

Este încurajată și deplasarea cu mijloace alternative: trotinetele electrice și bicicletele. Festivalul va include filme care pun în focus relația om-natură, sub denumirea EcoTIFF. În cadrul programului dedicat familiilor cu copii va fi inclusă și o zi a sustenabilității, cu ateliere și acțiuni educative și civice.

TIFF își va încuraja partenerii să adopte un comportament responsabil față de mediu, limitând utilizarea plasticului, a materialelor de unică folosință și producția de deșeuri. Strategia de sustenabilitate va fi comunicată echipei de organizare a TIFF (700 de oameni), dar și invitaților din festival, cu recomandări clare și ușor de aplicat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect de circa 1,5 milioane de euro, finalizat la Socodor - Arad

Articolul următor
Trei orașe din Transilvania și Banat vor organiza, în această primăvară, primele examene naționale de dietetician autorizat.

Apare profesia de dietetician autorizat. Examene la Cluj, Timișoara, Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share