Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvoltatorii Salanță și Vita ridică blocuri noi în două cartiere din Cluj

Investitorii clujeni Vasile Salanță și Andrei Vasile Vita au primit girul municipalității pentru proiectele lor din cartierele Între Lacuri și Bună Ziua.

Investitorii clujeni Vasile Salanță și Andrei Vasile Vita au primit girul municipalității pentru proiectele lor din cartierele Între Lacuri și Bună Ziua.

În ultima ședință de consiliu local, Salanță a venit cu un plan de urbanizare pentru str. Dionisie Roman, conform Gazeta de Cluj. Solicitarea s-a aprobat. Investiția este derulată prin Cristal Turism și Someșul Cald Producție. Societățile sunt controlate de Salanță. Proiectul vizează construirea a 10 blocuri care vor avea un regim maxim de înălțime de cinci etaje.

Ultimul nivel va avea o retragere față de planul fațadei de minim 1,80 m. Aici sunt programate o grădiniță și un parc. La nord, est, sud se află locuințe colective, parțial la nord, locuințe individuale, la nord-est, supermarketul Lidl, la sud, Școala Generală Al. Vaida Voievod, la vest, un teren viran.

Proiectul lui Vita, derulat prin șapte firme

În aceeași ședință, Vasile Vita (foto), fondatorul companiei Vitacom, a cerut aprobarea planului de urbanizare pentru str. Camil Petrescu. Proiectul a primit undă verde de la primărie. Beneficiarii lucrării sunt Vasile și Tatiana Vita, Vitacom și companile Inova Prime (Green, Blue, Red, Purple, Orange, Yellow).

Grupul este tot în proprietatea familiei Vita. Prin adoptarea proiectului solicitat s-a schimbat încadrarea urbanistică a zonei din activități economice cu caracter industrial în zonă mixtă și rezidențială. Cererea este premergătoare unei dezvoltări imobiliare cu clădiri care vor avea maximum 5 etaje.

Structura funcțională mixtă include locuire colectivă, activități administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, terțiare, culturale, de învățământ, de sănătate, turism. Spațiile de locuit vor putea fi amplasate la etajele imobilelor. La imobilele noi, primul nivel suprateran spre spațiile publice va avea funcțiuni de interes pentru public. Înălțimea maximă admisă va fi de maximum 25 m.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Banca Transilvania încheie fuziunile cu Țiriac Leasing și Idea Bank

Articolul următor
Compania aeriană basarabeană HiSky va da startul curselor între Aeroporturile Avram Iancu Cluj (AIAIC) și Henri Coandă Otopeni.

HiSky începe să zboare între Cluj și București

Citește și:
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share