Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sabin Sărmaș s-a întâlnit cu delegația Apple. “Vor să se extindă în România”

Concernul Apple are un birou în România și vrea să se extindă, a anunțat deputatul clujean Sabin Sărmaș.
Președintele Comisiei de IT&C din Camera Deputaților, în dialog cu trimișii Apple | Foto: MCID

Concernul Apple are un birou în România și vrea să se extindă, a anunțat deputatul clujean Sabin Sărmaș. Președintele Comisiei de IT&C a avut o serie de discuții cu reprezentanții companiei.

La convorbiri au asistat ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, și Dan Câmpean, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică. “Am început ziua cu o întâlnire cu membrii delegației Apple. O discuție optimistă și cu multe perspective pentru România.

Le-am prezentat suficiente argumente pentru care România are un potențial uriaș să devină un partener strategic al oricărui “tech giant” ca Apple. Dispunem de cea mai importantă resursă la nivel mondial – resursa umană specializată. Probabil este motivul pentru care Apple are un birou în România de mai bine de trei ani și intenționează să se extindă”, a spus Sărmaș.

Apple este o companie din zona Sillicon Valley (SUA). Este cunoscută pentru proiectarea dezvoltarea și comercializarea electronicelor de consum, software de calculator și a serviciilor online. Apple este inclusă în Big 5 cele mai mari companii de tehnologia informației din SUA, alături de Amazon, Google, Microsoft și Facebook. Printre produsele și serviciile cele mai de succes sunt iPhone, iPad, iPod, Mac și iTunes.

Vrea centru de cercetare, ca în Europa de Vest

“Ne bazăm, în viitor, pe Apple pentru creșterea nivelului de expertiză digitală în România. Poate așa vom putea spera și că țara noastră va inaugura, în timp, un centru de cercetare-dezvoltare. Așa cum găsim în Marea Britanie, Germania, Israel și Franța. România a devenit din ce în ce mai activă și relevantă în domeniul digital, al securității cibernetice în mod special.

Putem să fim un actor important la nivel european, contextul ne ajută. Pentru asta trebuie să lucrăm împreună la programe educaționale care să acopere tot spectrul de skill-uri digitale și să creăm mai multe oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii”, consideră oficialul clujean.

În aprilie, acesta a organizat o vizită în teren la fabrica Bosch, din județul Cluj, alături de deputații din Comisia de tehnologie a informației și comunicații. După dezbaterea publică asupra efectelor legii interoperabilității, deplasarea a inclus o vizită la fabrica din Tetarom III.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania aeriană basarabeană HiSky va da startul curselor între Aeroporturile Avram Iancu Cluj (AIAIC) și Henri Coandă Otopeni.

HiSky începe să zboare între Cluj și București

Articolul următor
Rețeaua de restaurante fast-food KFC va avea o nouă unitate în municipiul din Sălaj, pe fosta platformă industrială Armătura.

Apare KFC II la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share