Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul, interesat de expertiza Danemarcei în digitizare și energii verzi

„În Danemarca, utilizarea hârtiei este doar o excepție“. Ambasadorul Danemarcei în România, Søren Jensen, i-a spus acest lucru primarului municipiului Brașov, Allen Coliban. Cei doi au avut o întrevedere în contextul conferinței „Zilele încălzirii centralizate în Brașov”.

Cei doi au discutat cu scopul de a identifica mai multe căi comune de colaborare. Printre subiectele de discuție au fost soluțiile de eficientizare a sistemului energetic – în condițiile în care ambii oficiali vor participa mâine la conferința „Zilele încălzirii centralizate la Brașov“, digitalizarea sectorului public, aducerea de investitori strategici pe platforma recent achiziționată de municipalitate pe platforma fostului CET, turismul, mobilitatea verde sau invitația de a participa la Forumul Orașelor Verzi – ediția a doua.

„Mă bucur foarte mult să mă aflu astăzi aici, la Brașov. Sunt aici pentru că avem un seminar pe tema încălzirii centralizate – Danemarca are multă experiență în domeniul încălzirii centralizate, multe companii au fost implicate în eficientizarea termoficării, și sperăm că putem face niște afaceri bune și aici, în Brașov, făcându-vă sistemul de termoficare cât mai eficient posibil. Am vorbit și despre o serie de alte probleme, una dintre ele fiind digitalizarea. Danemarca este cea mai digitală țară din Europa. Toți cetățenii noștri sunt conectați digital la sectorul public, la guvern, pot comunica cu ele fără a fi nevoie să treacă prin intermediari. Și cred că Brașovul este, de asemenea, în fruntea acestei dezvoltări și probabil că putem schimba o bună colaborare. În general, eficiența energetică este foarte importantă. Credem că avem multe de învățat sau de predat, mai degrabă, într-o țară ca România și un oraș ca Brașovul. Când vine vorba de clădiri publice, când vine vorba de spitale, există multe modalități de a economisi energie. Așadar, sperăm să găsim modalități fructuoase de a continua colaborarea cu Brașovul, acest oraș frumos, în care mă bucur foarte mult să mă întorc. Cred că punctele voastre forte sunt faptul că sunteți în centrul țării. Este ușor să ajungi aici din aproape toată România. Ai aici aveți o mulțime de facilități educaționale foarte bune. Este o zonă turistică, ceea ce înseamnă că o mulțime de oameni ar fi curioși să vină să vadă Brașovul. Știu că numărul turiștilor danezi care vin în România în acești ani este în creștere. Au fost la toate celelalte destinații tradiționale de vacanță, iar acum vor să încerce ceva unic, diferit. Și România este în multe privințe o țară foarte, foarte interesantă pentru danezi“, a spus ambasadorul Søren Jensen la finalul întâlnirii.

Digitalizarea sectorului public este unul dintre domeniile de expertiză ale Danemarcei, țara cea mai avansată din acest punct de vedere în Europa. Potrivit ambasadorului, peste 94% dintre serviciile publice din Danemarca sunt digitalizate, iar cetățenii au acces, în baza unui cont unic și pe baza semnăturii digitale, la toate serviciile publice, de la tranzacții și plăți până la acte de identitate orice alte documente. Potrivit ambasadorului, Brașovul este și ar putea rămâne în fruntea acestei digitalizări în România și ar putea trece peste unele erori inerente unui asemenea proces. Cea mai mare eroare, experimentată deja în Danemarca, este ca fiecare instituție să își facă propria bază de date, iar la final să descopere că aceste baze de date sunt incompatibile și împiedică tocmai comunicarea între instituții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Camera de Comerț Maramureș susține schimbarea legii camerelor de comerț

Articolul următor

Tramvaiele Astra merg cu "viteza melcului" la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share