Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A început cea mai mare conferință de tehnologii fără săpătură din România

Asociația Română de Tehnologii fără Săpătură (RoSTT) și Water Loss Forum Balkans (WLFB) au dat startul, luni, evenimentului “Trenchless Balkans Conference and Exhibition”, la Hotelul Grand Italia din Cluj-Napoca.

  • “Clujul folosește de 10 ani aceste tehnologii, de aici a pornit și ideea constituirii asociației noastre, deci alegerea “inimii” Transilvaniei pentru această conferință a fost logică. Este un loc ideal unde expozanții își pot prezenta produsele și serviciile” – Daniel Boca, președintele RoSTT

 

  • “Este bine că se pune accent pe promovarea acestor tehnologii noi. Acestea au cunoscut un avânt deosebit la nivel național și internațional. Sunt subiecte de maxim interes pentru companiile de apa și canalizare” – mesaj transmis de Ilie Vlaicu, președintele Asociației Române a Apei

 

  • “Apa stă la baza tuturor ființelor vii. Există o preocupare în domeniul gestionării resurselor de apă, mai ales a apei potabile. Se pune tot mai acut problema protecției resurselor de apă, a tratării apelor. Investițiile la Istanbul urmează aceste tendințe, mai ales că nevoile de apă sunt tot mai mari” – Safar Bașa, director adjunct ISKI

 

  • “Am fost foarte surprins să găsesc la această expoziție de la Cluj branduri importante de companii care activează în sectoarele apei și canalizării. Acest eveniment nu este unul regional, ci unul internațional” – Yasin Torun, președinte TSITT
  • “Sunteți încă de pe acum invitați la evenimentul pe care îl vom organiza la Milano pentru tehnologiile fără săpătură, unde vor fi și demonstrații live. Acolo veți putea contacta și companii de profil din Italia”, a îndemnat Alessandro Olcese, director științific al IATT.

 

Expoziție și conferință

Unic în România, evenimentul din perioada 16-17 mai se constituie ca o platformă comună de discuții și prezentări a celor mai noi informații din industria tehnologiilor fără săpătură pentru experții și profesioniștii din domeniul reabilitării rețelelor existente sau instalării de noi utilități de apă și canalizare, rețele de distribuție și transport gaze naturale, curent electric, telecomunicații.

Expozanți din mediul internațional și local sunt prezenți cu materiale, echipamente și tehnologii specifice acestei industrii. Este o conferință – expoziție internațională de promovare a tehnologiilor fără săpătură.

Aceasta cuprinde de la evaluarea stării conductelor (prin inspecție și detectarea pierderilor), metode de investigare a rețelelor existente prin sol penetrant radar (GPR), la reabilitare lor prin cămășuire (CIPP) sau țeavă în țeavă, la instalarea conductelor noi prin foraj orizontal dirijat (HDD), pipejacking, pipe bursting, auger boring, microtunelare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul de reabilitare a Castelului Teleki, din localitatea maramureșeană Pribilești, va fi depus pentru fonduri europene.

Castelul Teleki, propus la reabilitare pe banii Europei

Articolul următor
Producătorul de cabluri din Bistrița va organiza o sesiune de pregătire practică pentru tinerii de la Liceul Tehnologic Forestier (LTF).

Leoni își pregătește în fabrică viitorii electricieni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share