Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pulsul investitorilor străini în România: 75% se așteaptă la creșteri ale businessului

Doar 2,5% dintre investitorii străini din România se așteaptă la contracții ale businessului față de 2021, în vreme ce 75% anticipează creșteri. Sunt rezultatele așa-numitului FIC Business Sentiment Index, publicat de Consiliul Investitorilor Străini.

Din rezultatele cercetării se observă un optimism moderat în rândul investitorilor. Printre problemele enumerate de aceștia au fost menționate criza din piața energiei, conflictul militar din Ucraina, presiunile inflaționiste care afectează lanțurile de aprovizionare și cererea clienților sau erodarea veniturilor consumatorilor finali.

De asemenea, potrivit sondajului, există dorință pentru a investi în România. Astfel, jumătate dintre respondenți estimează că pentru 2022 investițiile planificate vor fi la același nivel cu cele din anul trecut, în timp ce 40% dintre respondenți au afirmat că plănuiesc să investească sume mai mari comparativ cu perioada precedentă.

În ceea ce privește forța de muncă, peste 50% dintre respondenți au planuri de extindere a forței de muncă și 37% păstrează aceste planuri pentru următoarele 12 luni la niveluri similare cu cele de anul trecut. În același timp, doar 45% dintre investitori consideră că forța de muncă este competitivă.

Potrivit ultimelor date ale Băncii Naționale a României, investiţiile directe ale nerezidenţilor pentru anul 2021 au fost în valoare de 7 miliarde euro. Specialiștii estimează că 2021 a fost cel mai bun an pentru investițiile străine.

Raportul detaliat poate fi consultat aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
5,2 ha din incinta unității militare din reședința de județ al Sălajului se vor transforma într-un complex sportiv și de agrement.

Apare un complex sportiv și de agrement pe 5 hectare în Zalău

Articolul următor
Integratorul IT&C Datacor a expus la Târgul Angacom de la Koln soluțiile de conectivitate fibră optică produse la fabrica sa din Bistrița.

Datacor și-a prezentat soluțiile de conectivitate în Germania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share