Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vânzări mai mari pentru Corteva în primul trimestru din 2022

Creșterea continuă se datorează angajamentului Corteva de a ajuta fermierii să-și mărească productivitatea și calitatea culturilor printr-un portofoliu extins de produse și servicii care combină genetica, soluțiile de protecție a plantelor și agricultura de precizie.

Compania Corteva a anunțat “rezultate financiare solide” pentru primul trimestru al acestui an.

 

Principalele evoluții ale primului trimestru din anul 2022

  • Vânzările nete pentru primul trimestru al anului 2022 au crescut cu 10% față de anul precedent, cu câștiguri pe ambele segmente. Vânzările organice1 au crescut cu 16% în aceeași perioadă, generate de sporuri procentuale de două cifre în toate regiunile.
  • Vânzările nete de semințe au crescut cu 1% și vânzările organice1 au crescut cu 7% pe an, cu câștiguri notabile în EMEA și America Latină, parțial afectate de calendarul sezonier al livrărilor de semințe în America de Nord. Prețul a crescut cu 8% la nivel global datorită execuției continue a strategiei asumate.
  • Vânzările nete pe segmentul de produse de protecție a plantelor s-au majorat cu 23%, iar vânzările organice1 au crescut cu 29%, cu regiunea America de Nord2 lider de vânzări. Creșterile în volum au fost determinate de cererea timpurie și de lansările noilor produse, incluzând erbicidele Enlist și Rinskor, cât și a fungicidului Zorvec. Majorările prețurilor au reflectat o execuție puternică în toate regiunile ca răspuns la creșterea de natură inflaționistă a costurilor.

În standardul GAAP, veniturile și câștigul per acțiune (EPS) din operațiuni continue au fost 577 milioane $, respectiv, 0,79 $ pe acțiune pentru primul trimestru al anului 2022. EBITDA operațional a fost de 1.04 miliarde $, o îmbunătățire cu 15% față de anul precedent, datorită execuției solide a politicii de prețuri și a câștigurilor din volum în toate regiunile, parțial afectate de inflație și de variații negative ale cursului valutar. Câștigul pe acțiune (EPS operațional) a fost de 0,97 $, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conducerea companiei a oferit estimări privind vânzările nete și EBITDA Operațional pentru tot anul 2022. Compania se așteaptă ca vânzările nete să fie cuprinse între 16.7 miliarde $ și 17 miliarde $ și EBITDA operațional între 2,8 și 3 miliarde $. Compania și-a ajustat așteptările pentru EPS operațional pentru anul 2022, care este așteptat să fie în intervalul 2,35 și 2,55 $ per acțiune, reflectând  un număr mediu mai mic de acțiuni (au avut loc răscumpărări de acțiuni).

Realinierea business-ului pentru a accelera performanța operațională

  • Compania a anunțat recent modificări ale modelului organizațional, trecând de la un model matriceal la un model axat pe unitatea de business în vederea unei alinieri atât a resurselor, cât și a structurii costurilor la nevoile specifice ale fiecărui “business”, sporind astfel responsabilitatea în livrarea către consumatori și execuția operațională.
  • Tim Glenn a fost numit Executive Vice President, Seed Business Unit, cu responsabilitate deplină și autoritate corespunzătoare în conducerea francizei globale a segmentului de semințe pentru a aduce cele mai bune soluții la nivel mondial fermierilor și consumatorilor din întreaga lume, maximizând randamentul și profitabilitatea.
  • Robert King s-a alăturat echipei Corteva în calitate de Executive Vice President, Crop Protection Business Unit, conducând operațiunile globale pe segmentul de protecția plantelor, inclusiv pe lanțul de aprovizionare și producție. Astfel se vor putea oferi fermierilor tehnologii durabile și diferențiate necesare pentru a îmbunătăți productivitatea și profitabilitatea

Impactul pozitiv al noilor produse

  • În timpul primului trimestru, Agenția de Mediu EPA a emis etichete suplimentare actualizate pentru erbicidele Enlist One și Enlist Duo, eliminând cele mai multe restricții geografice pentru anumite specii. A fost extins accesul la peste 98% din zona de producție a boabelor de soia din SUA, oferind astfel fermierilor acces la această tehnologie eficientă de control al buruienilor. Cultivatorii vor câștiga astfel mai multă încredere în valoarea sistemului de control al buruienilor Enlist ca soluție integrată de cea mai bună calitate.
  • Compania a înregistrat creșteri de vânzări pentru noile produse de protecția plantelor – în urcare cu 180 millioane $ față de primul trimestru al anului 2021, o creștere de aproape 60% care reflectă cererea continuă pentru tehnologiile de vârf din industrie, cum ar fi erbicidul Enlist, insecticidul Isoclast și fungicidul Zorvec.

Compania a luat măsuri pentru a atenua impactul crizei umanitare asupra securității alimentare și părăsește piața din Rusia

  • Pe parcursul trimestrului, compania a lucrat îndeaproape cu clienții ucraineni pentru a livra produsele necesare începerii sezonului și pentru a reduce impactul negativ asupra crizei umanitare actuale.
  • Având în vedere situația actuală în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei, compania a luat decizia de a se retrage din Rusia. După ce a întrerupt deja noile vânzări din această țară, inițiază un plan de oprire a activităților de producție și a business-ului.
  • Având în vedere amenințarea pe care o reprezintă războiul pentru securitatea alimentară la nivel mondial, pentru a reduce impactul său asupra producției alimentare globale, compania a anunțat planuri de a dona semințe Ucrainei, Africii și regiunii Orientului Mijlociu pentru sezonul de producție 2023.

Segmentul semințe

Vânzările nete pentru segmentul semințe au fost de 2,5 miliarde $ în primul trimestru al anului 2022, în creștere ușoară față de primul trimestru din 2021. Acest rezultat s-a datorat majorării cu 8% a prețurilor. Acest câștig a fost parțial afectat de o scădere de 1% a volumelor și de un impact valutar nefavorabil de 6%.

Creșterea prețului a fost determinată de o execuție puternică la nivel global, condusă de EMEA și de America de Nord, cu un preț al porumbului care a crescut cu 8% la nivel mondial. Scăderea volumului a fost determinată de calendarul sezonier al livrărilor în America de Nord, parțial compensată de cererea puternică de porumb din Brazilia. Impactul valutar nefavorabil a fost generat de variația cursului lirei turcești  și al euro.

EBITDA operațional pe segment a fost de 569 milioane $ în primul trimestru al anului 2022, în scădere cu 8% față de primul trimestru din 2021. Execuția prețurilor și acțiunile continue privind eficientizarea costurilor  și a productivității au fost afectate puternic  de calendarul sezonier din America de Nord, de costurile mai mari de aprovizionare și transport, de impactul nefavorabil al cursurilor valutare și de impactul nefavorabil al reevaluării unei investiții în capital.

Segmentul protecția plantelor

Vânzările nete pentru segmentul de protecție al plantelor au fost de 2,1 miliarde $ în primul trimestru al anului 2022, comparativ cu 1,7 miliarde $ în primul trimestru din 2021. Rezultatul s-a datorat unei majorări de 18% a volumului și unei creșteri de 11% a prețurilor. Aceste câștiguri au fost afectate parțial de impactul negativ al portofoliului, evaluat la 1% și de un impact negativ asupra cursului valutar evaluat la 5%.

Creșterile de volum au fost determinate de cererea puternică de erbicide în America de Nord din cauza preocupărilor legate de aprovizionare, în tandem cu introducerea continuă a produselor noi care se diferențiază de competiție, inclusiv erbicidele Enlist, Arylex, Rinskor și fungicidul Zorvec.

Majorarea prețurilor a fost determinată de creșterea din America de Nord, inclusiv de prețurile mai mari pentru materii prime și de costurile logistice crescute. Impactul valutar nefavorabil a fost generat de evoluția lirei turcești și a euro. Impactul portofoliului a fost determinat de o cesionare în Asia Pacific.

EBITDA operațional pe segment a fost de 491 milioane $ în primul trimestru al anului 2022, în creștere cu 53% față de 2021. Creșterea prețurilor și a volumului, precum și acțiunile continue privind costurile au compensat atât impactul nefavorabil al cursului valutar, cât și costurile de achiziție mai ridicate (inclusiv costurile materiilor prime cât și costurile de vânzare mai mari ale SG&A).

Marja EBITDA pe segment s-a îmbunătățit cu 460 de puncte de bază față de perioada anterioară a anului, în mare parte determinată de tehnologii noi și care diferențiază produsele Corteva de ale competitorilor.

Perspective pentru 2022

Compania confirmă proiecțiile oferite anterior privind vânzările nete și estimări EBITDA operațional pentru întregul an 2022. Corteva se așteaptă la venituri nete din vânzări de 16,7-17 miliarde $, care, în medie, reprezintă o creștere netă a vânzărilor de 8% și o creștere organică a vânzărilor de 11%.

Compania estimează ca EBITDA operațional va fi în intervalul de 2,8-3 miliarde $. Câștigul pe acțiune operațional a fost ajustat, între 2,35 și 2,55 $, pentru a reflecta un număr mediu de acțiuni mai mic.

Conferință online cu investitorii pentru primul trimestru

Compania va organiza o conferință on-line cu investitorii pentru a prezenta rezultatele primului trimestru si perspectivele pentru activitatea viitoare. O înregistrare a acestui eveniment va putea fi găsită pe site-ul companiei, la pagina Investor Events and Presentations. Corteva este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată pe bursă, care combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 1.400 de locuri de muncă la Bursele din Aleșd, Beiuș, Salonta și Marghita

Articolul următor
Evenimentul este organizat de Classic Car Club și susținut de Rombat, singurul producător integrat de baterii auto din România.

Fosta mașină a lui Arnold Schwarzenegger, expusă în parcarea fabricii Rombat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share