Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plantația de trandafiri din Plesca, atracție turistică

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău a decis să promoveze ca obiectiv turistic cultura de trandafiri a familiei Moșu.
Antreprenorii din Sălaj au înființat o plantație cu trandafiri din soiul Rosa Damascena | Foto: De la Moșu

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău a decis să promoveze ca obiectiv turistic cultura de trandafiri de Damasc a familiei Moșu.

CNIPT va organiza, în 26 mai, o primă deplasare a unui grup turistic la obiectivul din comuna sălăjeană Cizer. O familie din satul Plesca a înființat o cultură de trandafiri de dulceață unde sunt organizate și diverse evenimente. Plantația a fost dezvoltată, începând cu 2015, prin 1.000 de butași din soiul Rosa Damascena. Acesta conține cu până la 30% mai mult ulei decât oricare alt trandafir.

Se face distilare la abur

„Datorită conținutului ridicat de ulei, beneficiile, aroma și parfumul sunt mai intense. Ca produs de bază și nelipsit în fiecare an, avem apa de trandafiri. Este un produs obținut prin distilarea la abur a florilor de trandafiri Rosa Damascena. Pentru că ne place să ne surprindem plăcut prietenii, restul produselor De la Moșu variază de la sezon la sezon”, au explicat fermierii din Plesca.

Deplasarea primul grup de turiști este programată de CNIPT în 28 mai, acesta fiind prevăzut cu până la 18 persoane. Turiștii vor avea parte, în afară de drumeție și activități în aer liber, de bunătăți locale. Plantația de trandafiri a familiei Moșu este singura de acest fel din județul Sălaj. Antreprenorii din Plesca produc dulceață, pudră, sirop și apă de trandafiri.

Circuite reactivate după pandemie

CNIPT Zalău a reluat ,,Circuitul anotimpurilor”, o serie de promovare a municipiului ca punct de plecare pe diverse trasee turistice din Sălaj. În diferite anotimpuri deplasările fac în zone care sunt cele mai frumoase în acea perioadă. Un prim circuit a fost realizat, în aprilie, spre nordul județului, pe traseul Dioșod – Bocșița – Verveghiu – Dobrin.

Un circuit anterior a vizat un circuit către Moigrad – Brebi – Racâș – Hida – Păduriș. Traseul a inclus Complexul Arheologic Porolissum, dar și Cerdacul cu Lavandă. Atunci participanții s-au delectat cu prăjituri de casă produse local, din ingrediente naturale și rețete tradiționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Un prototip de mașină electrică produsă la Cluj a fost prezentat premierului Nicolae Ciucă, la evenimentul Innowave Summit.

"Tesla de Cluj", testată de prim-ministru

Articolul următor

Companiile din județul Alba prezente la The Voices of Business Awards, cifră de afaceri de circa 3 mld. de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share