Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companiile din județul Alba prezente la The Voices of Business Awards, cifră de afaceri de circa 3 mld. de euro

Cea mai numeroasă participare de până acum la seria de evenimente The Voices of Business Awards, organizată de revista Transilvania Business, a fost atinsă în județul Alba. La minunatul Theodora Golf Club (satul Teleac, comuna Ciugud), printre reprezentanții companiilor prezente, care au însumat, în 2020, o cifră de afaceri de aproape 3 miliarde de euro, am avut onoarea de a-i avea alături pe Daniel Opriș, Director Vânzări Externe Transavia SA, Rodica Vasin, acționar majoritar al companiei Apulum SA din Alba Iulia, Elena Covaciu, președintele Consiliului de Administrație al IPEC SA, Andreas Theis, director tehnic Bosch Automotive Blaj, Florin Florea, director general Albatros Gold, Monica Cernat, HR Manager, Lactalis & Albalact, Alexandra Mateică, PR Specialist, Star Transmission & Star Assembly, Raluca Rizzolo, responsabil ofertare și cost control, Elis Pavaje, ca să amintim doar o parte dintre participanții de top care au răspuns invitației noastre. Evenimentul a fost susținut de partenerii noștri Romprest Servicii Integrate, E.ON, IRUM SA, Welthee, Transavia SA, Valor Smartwash – reprezentant Ehrle, Decorex Prod, Art Bending și de partenerul nostru media – Alba24.ro. 

 

 Seara a început cu un scurt discurs al directorului fondator al revistei Transilvania Business, Aurelian Grama, care a reamintit că seria de evenimente The Voices of Business este parte a unei etape integratoare a proiectului special Elite în Business. Banat și Transilvania, dar și o invitație concretă în spiritul devizei revistei – Venim și scriem împreună despre compania Dvs.

„Vreau să vă felicit pentru ceea ce produceți pe piața românească în momente atât de grele cum sunt cele pe care le străbatem împreună în ultimii 2 ani. Cred că prin intermediul revistei – 12 ani cu 6.000 de exemplare lunar – ducem un mesaj din Transilvania, din Banat înspre România noastră, peste Carpați, iar în urma acestor 16 întâlniri din județele din Banat și Transilvania – și înspre elita românească din Bruxelles, care se constituie acolo și care poate să ne reprezinte mai bine”, a mai adăugat acesta.

 

„Alba se dezvoltă foarte frumos”

Consiliul Județean Alba a arătat de mai bine de 15 ani că apreciază mediul de afaceri din județ, organizând gala Best of Business. Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, a răspuns și invitației noastre, adresând un mesaj reprezentanților firmelor din județ.

„Alba se dezvoltă foarte frumos. Companiile activează în diverse domenii de activitate, de la automotive la ceramică și industria alimentară etc. Suntem și un județ favorizat, singurul din țară traversat de două autostrăzi. Vreau să vă transmit mesajul că noi, administrația locală, administrația județeană trebuie să fim alături de mediul de afaceri, dacă vrem să ne dezvoltăm, ca oamenii să aibă unde lucra. Le mulțumesc de câte ori am ocazia celor mai reprezentative companii din județul Alba, dar și celor mai mici, pentru că mână de la mână au pus și au dezvoltat acest frumos județ. Nu numai la Alba Iulia, la Blaj, Sebeș sau Cugir, ci și în fiecare din localitățile unde cu munca lor înregistrează rezultate bune”, a spus Ion Dumitrel.

 

„Mediul de afaceri, principalul partener în comunități”

Următorul invitat a adunat atâtea premii și recunoaștere, încât nu a mai avut nevoie de nicio prezentare. Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, a fost alături de noi la evenimentul de la Theodora Golf Club.

„Am emoții pentru că am în față oameni care au curaj pentru a înfrunta greutățile. De fapt, sunt partenerii noștri, ai administrației publice, cei care ne generează nouă venituri pentru a dezvolta comunitățile noastre… Vreau să vă felicit pentru ceea ce faceți, ca revistă. Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales comuna Ciugud pentru a organiza acest eveniment. În comună mediul de afaceri este principalul partener al nostru. Am înțeles că nu poți crea dezvoltare fără el și nu mă refer doar la drumuri, apă, canalizare, școli, ci inclusiv la probleme sociale. Doar dovedindu-ne deschidere pentru mediul de afaceri putem progresa”, a menționat Gheorghe Damian.

Acesta a invitat companiile să vină să investească în Zona de Dezvoltare Economică Ciugud, precizând, totodată, că administrația mai dispune de 45 hectare de teren pentru cei care vor să-și deschidă afaceri în comună, care pot fi puși la dispoziție „în condiții foarte bune”.

 

Eveniment cu parteneri de nădejde

Partenerii sunt coloana care susține seria de evenimente The Voices of Business Awards. Ne-am bucurat să o avem alături de noi pe Vass Orsolya, CEO Valor Smartwash – reprezentant Ehrle, care a prezentat detalii despre serviciile companiei.

„Ca servicii oferite de reprezentanța noastră, oferim un pachet întreg celor care își doresc o afacere în domeniul spălătoriilor auto self-service, cu sprijin 100% în realizarea călătoriei, de la analiza locației, până la calculele de rentabilitate, consultanță, montaj, darea în funcție, instruirea personalului, iar ulterior service și tot ce este necesar pentru operarea cu piese de schimb și detergenți. Producătorul este german, cu o experiență de peste 50 de ani. Este o afacere de familie. Tehnologia oferită este una premium” – Vass Orsolya.

Un alt partener al seriei de evenimente The Voices of Business este Romprest Servicii Integrate, care trece în prezent printr-un proces de rebranding. Reprezentanții companiei au făcut drumul de la București ca să fie alături de noi și în județul Alba. Mihai Duță, Sales Director Romprest Servicii Integrate, a prezentat portofoliul de servicii și tehnologii al companiei. El a amintit că grupul Romprest și-a dovedit capacitatea de a derula contracte complexe și de a interacționa cu clienți mari prin gestionarea unor obiective precum Gara de Nord din București, Arena Națională, tot din capitală, sau bazele militare NATO de la Deveselu și Mihail Kogălniceanu.

„Suntem astăzi alături de dvs. din două motive principale. În primul rând ne dorim să servisăm și clienții din industrii, ne aplecăm în mod special asupra industriei automotive, o industrie cu impact în România, aproape 14% din PIB-ul României nu este puțin lucru. În al doilea rând, putem asigura pe de o parte integralitatea serviciilor oferite, cât și integralitatea locațiilor, în situația în care aveți puncte de lucru pe raza mai multor județe vă puteți baza pe RSI ca unic furnizor de servicii. Puteți apela la noi cu încredere pentru servicii profesionale de curățenie, facility management, dezinfecție-dezinsecție-deratizare. De asemenea, curățenia post-constructor și întreținerea spațiilor verzi fac și ele parte din portofoliul nostru”, a punctat Mihai Duță, Sales Director Romprest Servicii Integrate în timpul evenimentului.

Cu partenerii noștri de la Welthee am pornit la drum de la primul eveniment, de la Oradea. La Alba, alături de noi a fost Alexandru Bolog, Business Partner Welthee, care a vorbit despre platforma de creștere a investițiilor, fără comision, cu risc până la 0%.

„Welthee se poziționează ca un fond de investiții descentralizat; finanțăm companii care au la bază sisteme de Blockchain. Pe lângă aceasta avem un token utilitar cu 13 utilități. Una dintre aceste utilități este că am patentat un brevet prin care aducem împreună oamenii care au apetit ridicat pentru risc și oamenii cei care doresc risc zero. Am creat și un portofel cripto Welthee descentralizat, unde se pot ține banii și tokenii în siguranță”, a menționat Alexandru Bolog.

Cel mai mare producător de tractoare articultate forestiere și tractoare agricole, compania IRUM SA din Reghin, județul Mureș, a fost alături de noi printr-un film de prezentare care reconstruiește vizual o istorie de aproape 70 de ani a firmei.

Partener media al evenimentului ne-a fost Alba24.ro, care a surprins în direct desfășurarea galei The Voices of Business Awards din județul Alba.

“Douăzeci și cinci de ani de activitate neîntreruptă și cea mai veche agenție de media din Alba. Asta înseamnă, pe scurt, Independent SRL Alba Iulia, fondată în 1997 de doi entuziaști ai presei și marketingului: Florin Corcoz și Claudiu Makkai. Presă scrisă, televiziune locală, outdoor și în ultimii 12 ani media și publicitate online, sinonimă în acest județ cu Alba24.ro. O echip[ de 12 oameni care aduce știrile locale și naționale pe ecranele telefoanelor și computerelor a peste 60.000 de cititori în fiecare zi. Un business sănătos și mulți-premiat an de an de Camera de Comerț și Industrie Alba și de Consiliul Județean Alba. Un exemplu că presa locală din România poate fi independentă, neaservită politic, cu angajați plătiți decent și profitabilă”, este descrierea succintă a partenerilor noștri de la Alba24.ro.

 

Vocile business-ului din Alba

Transavia este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie.

 

“Compania Transavia este o companie cu capital 100% românesc și cu un lanț de producție complet integrat. Ca proiecte, suntem într-o continuă creștere a capacității de producție și a exporturilor. Credem că urmează câțiva ani extrem de dificili și greu de prognozat a business-ului, dar cu un asemenea colectiv precum îl avem și cu parteneri ca dvs. credem că va fi bine”, a spus Daniel Opriș, Director Vânzări Externe Transavia SA.

“Preocuparea pentru anul în curs este cea pentru energie verde”, a mărturisit Elena Covaciu, președintele Consiliului de Administrație IPEC SA, producătorul de porțelan cu sloganul “Lider mondial peste timp prin inovație, calitate, eficiență și oameni”. De altfel, într-un interviu acordat Transilvania Business, reprezentanții companiei au subliniat că: „ne propunem ca până în 2025 să ne producem 25% din energia electrică necesară, utilizând surse regenerabile”.

Fondată în 2013, Star Assembly face parte din grupul german Daimler. Este unul dintre investitorii din județul Alba cu cei mai mulți angajați – 1.746 în 2020. La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate în șapte și nouă trepte.

„Activitatea pe care o desfășurăm la Sebeș nu este un simplu business, ci mai degrabă un instrument prin care noi reușim să creăm valoare pe termen lung față de toate părțile interesate. Vorbim aici de clienți, parteneri de business, respectiv societatea în general. (…) Ne dorim să continuăm să fim parteneri de încredere” – a punctat Alexandra Mateică, PR Specialist, Star Assembly&Star Transmission.

Bosch Automotive produce la Blaj componente pentru industria auto, cum ar fi: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Andreas Theis, director tehnic Bosch Automotive, a atins și o altă problematică în discursul său pe podiumul de premiere.

“Aș dori să privesc spre teme care privesc comunitatea în această seară. Vă mulțumesc că ne sprijiniți pentru a le oferi copiilor un viitor, susținând școala pe care noi o avem aici (n.a. Școala Duală de la Blaj). (…) În al doilea rând, un proiect de care suntem foarte mândri este legat de sustenabilitate, suntem prima fabrică Bosch din România care investește într-un sistem fotovoltaic, iar până în 2024, 50% din energia electrică pe care o consumăm va fi energie regenerabilă”, a spus acesta.

Lactalis, parte din Grupul Albalact, s-a clasat pe locul al treilea în top 20 companii cu capital 100% străin.

“Avem proiecte în dezvoltare, dar mai bine să lăsăm rezultatele să vorbească. Premiul acesta ne onorează”, a subliniat Mariana Cernat, HR Manager, Lactalis SA. Aceasta a ridicat și premiul I la categoria Top 10 companii cu capital mixt pentru Albalact SA, o companie cu o istorie de 51 de ani. “Încercăm să păstrăm calitatea produselor Albalact, încercăm să venim cu produse noi, inclusiv pe partea de deserturi”, a menționat Mariana Cernat.

Păstrarea competențelor și a resursei umane a fost una dintre prioritățile și provocările majore ale anului 2020 pentru VCST Automotive Production Alba.

“Am văzut colegii de la STC & STA și Bosch și admir foarte mult proiectele lor, mai ales pe parte de CSR, și noi încercăm cu pași mai mici și sperăm să reușim până la sfârșitul acestui an. (…) Resursa umană este foarte importantă, cu ea lucrăm, ea ne aduce EBITDA, cu ea creștem, județul Alba cu ea se dezvoltă, iar dacă nu ne ajutăm unii pe alții, mediul administrativ, mediul politic și noi nu putem supraviețui unii fără ceilalți”, consideră Hunyadi Gyöngyi, Human Resources Manager, VCST Automotive Production Alba.

Cel mai mare producător de porțelan din România și unul dintre marii jucători internaționali, Apulum SA, deținută de Rodica Savin, este coordonată astăzi de o echipă tânără, de perspectivă.

“Am reușit după 15 ani, alături de partenerul meu, să spunem că am devenit, cu forțe proprii, o fabrică importantă, care și înainte de 1989 a avut profesioniști buni. Apulum are proiecte pentru viitor, chiar și în energie verde”, a subliniat Rodica Savin.

Grupul DN Agrar, prezent în România din 2008, a debutat în acest an pe piata AeRO a Bursei de Valori București.

 

“Este foarte important să fim implicați pe partea socială a comunității. Aș dori să subliniez un proiect pe care îl susținem de multă vreme, Centrul Maria Beatrice, pentru a ajuta persoanele cu dizabilități de a avea un viitor mai bun”, a arătat Peter de Boer, Strategic Corporate Finance Manager, DN Agrar.

Envipco Solutions este singura companie din România producătoare de Reverse Vending Machines (RVM) – aparate pentru colectarea selectivă de ambalaje de băuturi de unică folosință – investiție străină destinată întregii Europe.

“Pe lângă investiția în sine care aduce know-how, competențe, cred că aportul companiei Envipco, printr-un management 100% românesc, este că am încercat în ultimii trei ani să aducem înapoi în societate lucrurile care au venit dinspre oameni, administrație”, a declarat Bogdan Purcherea, director general Envipco Solutions, după ce i-a fost înmânat trofeul special “Green Investment of the Area”.

 

Premianții județului Alba

Trofeele sunt realizate cu o bază de lemn de stejar furnizată de Decorex Prod, sârmă galvanizată și vopsea acrilică și au o înălțime de 27 de cm. Sunt o creație a partenerelui nostru, Art Bending. Companiile românești și străine clasate pe primele trei locuri și primele două companii cu capital mixt vor avea parte și de o altă surpriză din partea noastră, pregătită de redactorul șef al cotidianului mureșean Zi de Zi, Alex Toth. O integramă.

 

Cele mai bune companii din județul Alba

Firme cu capital românesc:

Ranking: 1 Transavia SA

Ranking: 2 Elit

Ranking: 3 Elis Pavaje

Ranking: 4 Florea Grup

Ranking: 5 Jidvei

Ranking: 6 Dacia SA

Ranking: 7 IPEC SA

Ranking: 8 I.A.M.U. SA

Ranking: 9 Atlas Imobiliare

Ranking: 10 Agras SA

Ranking: 11 Prebet Aiud SA

Ranking: 12 Transeuro

Ranking: 13 Albatros Gold

Ranking: 14 LIN & EMA

Ranking: 15 MADO

Ranking: 16 Cetatea de Baltă

Ranking: 17 Alba Aluminiu

Ranking: 18 Montana Popa

Ranking: 19 Oprean

Ranking: 20 ALOREF

Firme cu capital străin:

Ranking: 1 Star Assembly

Ranking: 2 BOSCH Automotive

Ranking: 3 Lactalis Romania SA

Ranking: 4 Star Transmission

Ranking: 5 Rekord

Ranking: 6 Alpin 57 LUX SA

Ranking: 7 Solina Romania

Ranking: 8 VCST Automotive Production Alba

Ranking: 9 Construcții și Servicii

Ranking: 10 Lacto Agrar

Ranking: 11 POMAROM

Ranking: 12 H.P.T. Humbel Productionstechnik

Ranking: 13 BOSCH Rexroth Sales

Ranking: 14 Kronochem Sebeș

Ranking: 15 ALS Romania

Ranking: 16 Silva Logistic Services

Ranking: 17 Kronospan Trading

Ranking: 18 Nicolemn Art

Ranking: 19 Galway Sport

Ranking: 20 Satrotec

Firme cu capital mixt

Ranking: 1 Albalact SA

Ranking: 2 Apulum SA

Ranking: 3 DN Agrar Apold

Ranking: 4 GV & Oprean Logistics

Ranking: 5 DN Agrar CUT

Ranking: 6 Walter

Ranking: 7 East Service Sebeș

Ranking: 8 Roni Stil

Ranking: 9 Blumaq RO

Ranking: 10 pema electrotehnik

PREMII Companie de elită în business

  • Alpis Optic Line
  • Apidava
  • Axa Porcelaine
  • Ferma cu Omenie
  • Mediakit

La finalul evenimentului echipa TB a decis să acorde și două premii speciale următoarelor companii:

 

Grupul BOSCH – partener strategic pentru dezvoltare de business și comunități în Transilvania

Envipco Solutions – Green Investment of the Area

În vara trecută, o echipă de șase tineri din Aiud a creat o platformă online, respectiv o organizație, dedicată promovării și atragerii investitorilor în municipiul Aiud. Astfel, datorită lor, oamenii de afaceri pot afla mai ușor portofoliul de oportunități pe care municipiul le poate oferi potențialilor investitori, inclusiv o listă cu terenuri și hale publice sau private care sunt disponibile pentru închiriere sau vânzare. Tibi Grecu este liderul organizației „Invest in Aiud”, care s-a aflat printre invitații galei:

„Aiud este un municipiu în dezvoltare – la 100 de km de noi sunt trei aeroporturi internaționale, iar la nici 10 km de noi se construiește un terminal intermodal cu conecatre directă la portul Constanța. Suntem conștienți că sunteți motorul oricăror comunități, vă mulțumiți că investiți în Alba; brațele noastre sunt deschise să vă primim și în Aiud”.

Știm că ați avut ani dificili, înfruntând de la criza sanitară la criza materiilor prime și a energiei. Cu atât sunt mai meritorii rezultatele dvs. Să sperăm că veți răzbate și acum când trăim cu războiul la graniță!

AICI găsiți o analiză referitoare la cea de-a doua ediție a Elite în business. Banat și Transilvania. 

Pentru documentare, echipa revistei Transilvania Business a utilizat informațiile oferite de Ministerul Finanțelor, portalului listafirme.ro, cel mai complet portal despre firmele din România, reprezentanții companiilor incluse în clasamentele Elite în business. Banat și Transilvania și site-urile companiilor.

Ligia VORO & Ion SURDU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău a decis să promoveze ca obiectiv turistic cultura de trandafiri a familiei Moșu.

Plantația de trandafiri din Plesca, atracție turistică

Articolul următor

Join - Built Environment Mixer by PropertyTalents, 25th of May

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share