Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gala „Antreprenor pentru Bihor” și-a desemnat câștigătorii

Evenimentul s-a desfășurat luni, 23 mai 2022, în Sala Mare a Primăriei Oradea.

Antreprenorii de succes din Oradea și din Bihor au fost premiați în cadrul Galei „Antreprenor pentru Bihor”. Este prima dată când această gală se desfășoară la nivel de județ, până anul trecut evenimentul de derula doar la nivelul Oradiei sub denumirea Gala Antreprenor pentru Oradea.

Acest lucru se datorează preluării parcurilor industriale din județ de către Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) SA. Luni, 23 mai 2022, într-un cadru festiv, în Sala Mare a Primăriei Oradea, organizatorul evenimentului ADLO, alături de Primăria Municipiului Oradea și Consiliul Județean Bihor, au premiat antreprenorii de succes din Oradea și Bihor.

Am ales această dată cu însemnătate aparte pentru Oradea, dorind să marcăm 103 ani de la prima vizită a Regelui Ferdinand şi Reginei Maria în Oradea”, a precizat Alina Silaghi, directorul ADLO SA.

Top 10 contribuabili

Gala „Antreprenor pentru Bihor este un eveniment dedicat mediului de afaceri, pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl premiază, într-un mod simbolic, pentru aportul la Bugetul Local, respectiv la dezvoltarea economică a județului.

În cadrul acestui eveniment – Ediția 2022, au fost premiaţi primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2021, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri.

În deschiderea evenimentului, directorul ADLO, Alina Silaghi, a făcut o scurtă prezentare a Palatului Primăriei Oradea, clădire construită între anii 1902 și 1903, inaugurată în anul 1904.

Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale pe anul 2021 este de 29.874.000 euro, însumând un total de investiții atrase de peste 425.000.000 euro din 2008 până în prezent, 115 companii rezidente, și un număr total de 9.500 de locuri de muncă create”, a subliniat directorul ADLO.

 

Proiecte

O bună parte din proiectele pregătite anul trecut de ADLO au început prindă contur: S-a demarat construirea Parcului Științific și Tehnologic Bihor; Incubatorul de afaceri – CRESC – un centru dedicat start-upurilor din domenii creative, se află în implementare; Construirea primului bloc de locuințe urmează să fie finalizată în acest an; Programul MakeITinOradea – are deja finaliști și a început o nouă rundă de finanțare pentru Start-upuri din domeniul IT – programul ajungând să fie cunoscut la nivel național.

Un proiect important pentru județul Bihor și regiune este Terminalul Cargo Oradea, proiect dezvoltat de CTP Park, care va fi pus în funcțiune deja anul acesta.

Primarul Florin Birta a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au onorat invitația precizând că Gala Antreprenor se află la a zecea ediție.

Viceprimarul Marcel Dragoș i-a premiat pe primii 10 contribuabili la bugetul local al Oradiei

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan a vorbit despre proiectele privind dezvoltarea județului printre cele mai importante fiind legate de conectivitatea aeriană, proiectele privind prelungirea pistelor, respectiv parteneriatul cu firma CTPark Iota pentru realizarea Terminalului Cargo de la Aeroportul Oradea care reprezintă o investiție în valoare de 32 milioane Euro, a căror realizare reprezintă un punct important de conectare cu vestul României.

În continuare viceprimarul Marcel Dragoș a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2021. În anul 2021, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 25.987.132 lei.

Top 10 companii Oradea

  1. PLEXUS SERVICES RO

  2. GRUP PLASTOR

  3. PUREM ORADEA

  4. FAIST MEKATRONIC

  5. GRUP TRANSILVANIA GENERAL IMP-EXP

  6. RCS & RDS

  7. GRUP H ESSERS

  8. CONNECTRONICS ROMÂNIA

  9. GRUP LOTUS CENTER

    10. NIDEC ORADEA

Valtryp a primit premiul pentru cea mai mare investiție cu capital integral românesc din parcul industrial

Premiul pentru investiția anului în parcul industrial din Oradea a fost acordat de către viceprimarul Arina Moș companiei Drauber SRL, pentru o investiție asumată de 14 milioane euro, iar un premiu pentru singura investiție în parcul industrial cu capital 100% românesc din industria automotive a fost acordat companiei Valtryp SRL, companie înființată în anul 1994. City Managerul Mihai Jurca a înmânat două premii pentru responsabilitate socială și susținerea proiectelor municipalității grupului Prima și companiei Hornbach.

Alina Silaghi a mai adus mulțumiri pentru responsabilitate socială Companiei de Apă Oradea, Termoficare Oradea și societății Coral Impex.

Top 10 companii din județ

În ceea ce privește premiile acordate din partea Consiliului Județean Bihor, acestea au fost înmânate de către dl. Vicepreședinte CJ, Călin Gal către următoarele companii, topul fiind alcătuit în funcție de cifra de afaceri pe anul 2020.

1. CELESTICA ROMÂNIA

2. AGROIND CAUACEU

3. TRANSMEC RO

4. DRUM ASFALT

5. MADRUGADA COM

6. ADA FABRICA DE MOBILĂ

7. NUTRIENTUL

8. VERNICOLOR

9. ARA SHOES ROMÂNIA

10. VPK PACKAGING

De asemenea, un premiu special pentru investiția anului a fost acordat de către vicepreședintele CJ, Mircea Mălan, companiei CTPark Iota, respectiv două premii de responsabilitate socială companiilor orădene Selina și Demexim.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fiscul clujean, cu ochii pe apartamentele în regim hotelier

Articolul următor
Primăria Zalău şi-a propus ca întreaga flotă de autobuze ce deserveşte transportul public urban să fie formată din mijloace nepoluante.

Zalăul își cumpără autobuze electrice de 10 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share