Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris, Hanna și Simex au finanțat Festivalul Ideilor Creative

Ei elaborează și prezintă idei şi creaţii proprii, noi și originale, în domeniile tehnico-ştiinţific și artistic.
Fabricile din Sălaj au premiat proiectele cele mai interesante prezentate în festival | Foto: CTIM

Trei agenți economici din județul Sălaj au fost implicați în premierea celor mai bune proiecte din Festivalul Ideilor Creative (FIC).

Evenimentul a fost organizat la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu (CTIM) din orașul Șimleu Silvaniei. FIC adună idei creative, inovative, elevi talentați și cu potențial aptitudinal ridicat și demonstrat în fața juriului. Scopul proiectului este organizarea unui cadru educațional care să ofere posibilitatea elevilor din clasele VII-XII să se exprime creativ.

Ei elaborează și prezintă idei şi creaţii proprii, noi și originale, în domeniile tehnico-ştiinţific și artistic. Cu această ocazie sunt aduse alături mediul educațional preuniversitar și universitar, mediul privat și autoritatea locală. Printre finanțatorii FIC s-au numărat fabricile TenarisSilcotub Zalău, Hanna Instruments Nușfalău și Simex Șimleu. Aceștia au oferit premii consistente elevilor.

Laboratoare pregătite de UTCN

Cu acest prilej, Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a pregătit laboratoare special pentru participanți. Holdingul metalurgic Tenaris are o prezență constantă la CTIM. Anul trecut, a acordat 40 de burse de merit elevilor de la electronică și automatizări.

Programul inițiat de Tenaris are ca scop stimularea motivației elevilor pentru învățare, în special pentru formarea și dezvoltarea competențelor profesionale. TenarisSilcotub premiază elevii pe baza performanței lor academice și a angajamentului față de educație, fără nicio obligație din partea lor. Criteriile de selecție a bursierilor au inclus meritul școlar (rezultate la învățătură, prezență, comportament remarcabil) și statutul socio-economic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj a fost desemnată în funcția de Chairman of Board of Rectors a NeurotechEU.

Rectorii NeurotechEU au semnat declarația comună în Salina Turda

Articolul următor
Clădirea monument istoric Wiener Tor, de pe Dealul Cetățuii, din Cluj-Napoca, are acum un preț de vânzare scăzut cu 600.000 de euro.

Poarta Vieneză s-a ieftinit. Costă 3,4 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share