Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul Alimentului de la Cluj: bere cu fistic, ravioli molecular, biotrufe, înghețată cu probiotice

Zeci de produse inovative și gustoase sunt prezentate la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din Universitatea de Științe Agricole (USAMV).

Zeci de produse inovative și gustoase sunt prezentate la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din Universitatea de Științe Agricole (USAMV).

Inițiatorii acestor produse sunt studenții de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, în cadrul Festivalului Alimentului. Între produsele pregătite de aceștia se regăsesc și cele cu care au câștigat numeroase medalii la Saloane Internaționale de Inventică, precum ProInvent 2021.

Printre preparatele prezentate se numără ravioli molecular cu microsfere din subproduse alimentare, bere Sweet Stout cu infuzie de fistic și vanilie, ForrestPaste (produs alternativ la pateu), ciocolată vegană cu plante medicinale.

Alte produse din expoziție sunt biotrufe pentru diabetici, șuncă de porc cu adaos de pudră de aronia, înghețată vegetală cu probiotice, băutură fermentată cu suc de struguri și ghindă, iaurt cu extract de păpădie, pulbere din coji de banane.

Produse “vânate” de firme interesate

Cele 54 de produse sunt împărțite în șapte categorii, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanți ai firmelor interesate de inventivitatea studenților. Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România.

Vizitatorii sunt invitați să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obținute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare și urmăresc promovarea unei alimentații sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea Transport Local SA își face autobază nouă acoperită cu fotovoltaice

Articolul următor
Culoarul de mobilitate nord, un nou bulevard pe axa Est-Vest, de-a lungul căii ferate, a fost prezentat la o dezbatere publică a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).

Nou bulevard în Cluj, cu patru benzi: de la Gară la podul IRA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share