Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Performerii economiei din județul Hunedoara, la gala The Voices of Business

Performerii economiei din județul Hunedoara, adică 50 de companii de top din județ, precum și antreprenori care au dezvoltat afaceri noi, de perspectivă sau s-au remarcat în domeniul lor de activitate, au fost premiați de revista Transilvania Business în cadrul galei The Voices of Business Awards. Evenimentul a ajuns joi, 2 iunie, la Deva, având loc la terasa Restaurantului Perla, la poalele Cetății Deva.

The Voices of Business Awards reprezintă un eveniment unic de promovare a liderilor din business din Transilvania&Banat, susținut de partenerii noștri IRUM, Transavia, Welthee, Valor Smartwash, reprezentant Ehrle, Decorex Prod și Art Bending.

JUDEȚUL HUNEDOARA

are cel mai ridicat grad de urbanizare din România (75%), fiind pe locul doi în ţară, după Bucureşti. Ramurile cele mai importante sunt industriile extractivă și prelucrătoare, producţia de energie electrică, termică, gaze şi apă. Alte ramuri de bază sunt producţia de piese şi cablaje auto, producţia de biciclete, industria de prelucrare a lemnului, industria alimentară. Principalele direcţii de dezvoltare a județului le reprezintă crearea printr-un plan de amenajare a teritoriului a unei conurbaţii formată din Deva, Hunedoara şi Simeria; îmbunătăţirea infrastructurii în privinţa căilor de comunicaţie; dezvoltarea turismului. Extracţia minereurilor neferoase cuprinde o zonă largă, de la Brad până la Deva. În Munţii Poiana Ruscă s-au dezvoltat extracţia minereurilor de fier şi industria siderurgică (Hunedoara şi Călan). În Valea Jiului se exploatează zăcăminte de cărbuni, mai ales huila cocsificabilă. Județul grupa 37.878 de agenți economici cu afaceri anuale de 3 miliarde euro și profituri de 254 milioane euro, aceștia deținând 57.000 de angajați. Suprafaţa agricolă a județului este de 280.000 ha.

 

Seara a început, ca de obicei, cu un scurt discurs al directorului fondator al revistei Transilvania Business, Aurelian Grama, care a reamintit că seria de evenimente The Voices of Business este parte a unei etape integratoare a proiectului special Elite în Business. Banat și Transilvania, dar și o invitație concretă în spiritul devizei revistei – Venim și scriem împreună despre afacerea ta.

„Noi am început seria de evenimente The Voices of Business în luna februarie, când nu știam când se încheie criza sanitară; primul eveniment a avut loc în 3 martie la Oradea, când abia începuse războiul din vecinătate, dar credem, de aceea suntem astăzi aici, că cei 20 de români, 20 de străini și 10 companii mixte – patroni, administratori, CEO, manageri etc. – trebuie să primească din partea revistei Transilvania Business, care de 12 ani scrie de bine, când e bine și când este greu, această apreciere. De aceea, vă mulțumim pentru prezență. Vrem să arătăm alături de dvs. că se cheltuie corect banii pe care îi ducem în visterie; că avem și politicieni care își fac treaba, dar și care au de învățat cum se cheltuie banii produși de economia românească, fie de companii străine, fie de cele românești și, în același timp, având o echipă la care puteți apela ca să scriem despre compania dvs. pentru a promova la București și Bruxelles ceea ce faceți și să se știe că și în județul Hunedoara sunt afaceri sănătoase” – Aurelian Grama, fondator Transilvania Business.

Elite în business din Banat și Transilvania, ediția a II-a

Prezent la eveniment, vicepreședintele CJ Hunedoara, Ion Bădin, a vorbit despre provocările prin care a trecut județul în istoria sa, dar și despre oportunitățile pe care antreprenorii le pot identifica în situații de criză. După cum bine știm, județul Hunedoara a fost un județ monoindustrial, care a atras foarte multă forță de muncă într-o anumită perioadă și foarte bine plătită, dar strategia a fost una care nu ne-a adus foarte multe beneficii, pentru că ne-a adus o industrie poluatoare, iar închiderea capacității de producție n-a făcut altceva decât să pierdem foarte mulți specialiști, iar o mare parte a generației care a venit din urmă a decis să ia calea străinătății.

Ultimii ani au fost foarte dificili pentru companiile locale, în primul rând din cauza pandemiei, mai ales în partea ce ține de stabilitatea și siguranța forței de muncă, dar și a perturbării lanțului de aprovizionare. Actualmente societatea noastră se confruntă cu acest conflict ruso-ucrainean. Sunt șocuri pe piață, dar sper că vom trece cu bine. Sunt convins că acestea oferă și oportunități de care cred că trebuie să beneficiați la maximum. În ceea ce privește județul nostru, în cadrul Consiliului Județean avem o serie de proiecte în implementare. Atragem foarte mulți bani, fonduri europene”.

Ne-au sprijinit și de această dată partenerii noștri de la Welthee, fondul de investiții descentralizat.

Totodată, cel mai important și puternic producător de tractoare articulate forestiere și tractoare agricole, IRUM SA Reghin, din județul Mureș, ne-a fost alături și la Deva.

 

Cele mai bune companii din județul Hunedoara, în baza clasamentelor întocmite de echipa Transilvania Business, le puteți descoperi mai jos, iar noi le mulțumim încă o dată reprezentanților firmelor care ne-au onorat invitația. 

 

Firme cu capital românesc:

1. LABORATOARELE FARES BIO VITAL SRL

2. DRUPO

3. ADACONI

Compania din Hațeg a început cu producția de jaluzele și a continuat cu birotică și papetărie, inclusiv brandurile proprii Daco și Ecada.

Alina Groșan, asistent manager importuri: Activăm în prezent în patru orașe – Hațeg, București, Cluj și Iași. Cred că fiecăruia dintre dvs. vă suntem parteneri într-un fel sau altul. Premiul ne onorează.

4. REVA SA

5. MARMOSIM SA

6. T&O PRODCOM

7. INDPRODCOM

8. SWISS TRADE

9. ACOMIN SA

10. LANDRBRUK SRL

11. COMEXIM R

12. PARAPHARM

13. RECOM SID

14. TIN LAVIR SERV

15. ROBEN

16. BIVARIA GRUP

17. ZONA D

18. AVIS 3000 SA

19. CHICK

20. TELECERNA

Trofeele au fost înmânate de Aurelian Grama. Colegul nostru Nicolae Pop, director Transilvania Business, a înmânat trofeele Companie de elită în business celor 20 de companii cu capital străin.

Top companii cu CAPITAL STRĂIN 

Ranking final: 1 PHILIPS ORĂȘTIE

Ranking final: 2 SEWS ROMANIA

Ranking final: 3 SARMISMOB

Adriana Dorina Bur, administrator: Mulțumesc organizatorilor acestei gale și comitetului Sarmismob. Spre comparație cu anii precedenți, 2022 este un an mai dificil, din cauza prețurilor de achiziție a materiei prime.

Ranking final: 4 FARMACEUTICA REMEDIA

Ranking final: 5 EUROSPORT DHS

Ranking final: 6 BESSER ROMANIA

Ranking final: 7 ARCELORMITTAL HUNEDOARA

Ranking final: 8 ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS PRODUCTION

Ranking final: 9 AMER SPORTS RO

Ranking final: 10 CONFEZIONI ANDREA ROMANIA

Ranking final: 11 ROLUX

Ranking final: 12 BORGHESI

Ranking final: 13 PERNAT ROMANIA

Ranking final: 14 SAVROM MULAJ

Ranking final: 15 TEBA BRAD INDUSTRY

Ranking final: 16 MOGYI ROMANIA

Ranking final: 17 ROM LEATHER SOFAS

Ranking final: 18 DOLCE SOFA

Ranking final: 19 BOSCO AMICO

Ranking final: 20 TAWIL METAL RECYCLING

Firme cu capital mixt din județul Hunedoara.

Ranking: 1 BORGHESI

Ranking: 2 APE MINERALE BĂCÂIA

Adrian Bărbat, director comercial: Noi încercăm să aducem pe mesele dvs. apele minerale. Valorificăm resursele naturale ale acestei țări. Perioada de pandemie a fost pentru noi foarte bună.

Ranking: 3 CONFEX MATEX

Ranking: 4 SIMAUSROM COMSERVIMPEX SRL

Ranking: 5 VITAL BERRY PRODUCTION

Ranking: 6 DHSBABY

Ranking: 7 DAMIAS AS

Ranking: 8 VITAL BERRY MARKETING

Ranking: 9 ERGOFORM

Ranking: 10 ADVANCED COMPOSITES CONSTRUCTIONS

PREMIILE speciale Companie de elită în business

COMM360
SAMAX ROMÂNIA SRL
BIVARIA GRUP SRL
PETRAS BIO SRL
CERURIM SRL

Toți cei prezenți la eveniment au primit o pungă cadou, în care se află un chestionar din partea redacției Transilvania Business, precum și alte materiale editoriale – economice și culturale – realizate de echipa revistei Transilvania Business.

AICI găsiți o analiză referitoare la cea de-a doua ediție a Elite în business. Banat și Transilvania.

Pentru documentare, echipa revistei Transilvania Business a utilizat informațiile oferite de Ministerul Finanțelor, portalului listafirme.ro, cel mai complet portal despre firmele din România, reprezentanții companiilor incluse în clasamentele Elite în business. Banat și Transilvania și site-urile companiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Companiile Klaus Krallmann Prod (Bistrița-Năsăud) și Sârmatec (Cluj) au fost singurele cu stand propriu și prezență fizică la Hannover Messe.

Transilvania, prezență puternică la Hannover Messe

Articolul următor
Colegiul Național Gheorghe Șincai (CNGS) se va transforma în școală pilot a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Liceul Șincai devine școală pilot pentru industria cinematografică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share