Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania, prezență puternică la Hannover Messe

Companiile Klaus Krallmann Prod (Bistrița-Năsăud) și Sârmatec (Cluj) au fost singurele cu stand propriu și prezență fizică la Hannover Messe.
Standul țării noastre de la marele târg din Germania | foto: AHK România

Klaus Krallmann Prod (Bistrița-Năsăud) și Sârmatec (Cluj) au fost singurele companii românești cu stand propriu și prezență fizică la Hannover Messe.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, prin programul de promovare a exporturilor, a susținut financiar organizarea, în perioada 30 mai – 2 iunie, a trei pavilioane naționale românești la cel mai important eveniment dedicat tehnologiei industriale.

Cele trei standuri naționale au fost prezente în secțiunile: Engineered Parts and Solutions (8 companii), Digital EcoSystem (12), Energy Solutions (6). Alte companii au expus cu stand propriu: Sârmatec Apahida și Klaus Krallmann Prod Bistrița (onsite), iar Forum Industry a avut prezență online.

“Firmele românești să vină la mai multe târguri”

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a intermediat participarea română la eveniment. “Pentru a-și extinde activitatea pe piața germană este esențial pentru companiile românești să își intensifice prezența la târgurile și expozițiile organizate în Germania.

Această țară este patria târgurilor și expozițiilor, nr. 1 la nivel mondial în organizarea acestor evenimente. Două treimi din târgurile-lider la nivel mondial se organizează în centrele expoziționale germane”, conform AHK România.

Exporturile companiilor românești în UE au o pondere de 73% din totalul exporturilor. Germania este principalul partener economic al României. Importurile din Germania au însumat, anul trecut, 19,8 miliarde de euro (+18,4 %), iar exporturile, 15,3 miliarde (+8,4%).

Încurajate să exporte la nemți

„Una dintre activitățile pe care ne concentrăm încă de la înființarea AHK România este strâns legată de susținerea companiilor românești în vederea participării la târgurile și expozițiile organizate în Germania.

Acestea reprezintă una din cele mai bune platforme în vederea creșterii exporturilor companiilor românești și pentru promovarea puterii inovatoare și a competitivității firmelor românești pe piața internațională”, a declarat Sebastian Metz, director general al AHK România.

Organizația numără 550 de firme membre și oferă companiilor networking, schimb de informații și experiențe. La Hannover Messe au participat 2.500 de expozanți și 75.000 de vizitatori. Portugalia a fost țara parteneră. Ediția viitoare va avea loc în perioada 17-21 aprilie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Povestea Oradea Heritage, palatele și clădirile Art Nouveau ale Oradiei

Articolul următor

Performerii economiei din județul Hunedoara, la gala The Voices of Business

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share