Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dublă aniversare la Salonul Vinurilor Millésime

Prima zi a Salonul Vinurilor Millésime a reprezentat o dublă aniversare. Ziua de 3 iunie este Ziua internațională a Feteștii Regale, prima zi a unui soi românesc, care a aniversat anul acesta 101 ani și Ziua în care a fost botezat vinul Negru de Drăgășani.

Negru de Drăgășani

Azi sărbătorim Feteasca Regală și un soi nou, provocator, roșu. E vorba de Negru de Drăgășani. Este un soi cu mare perspectivă în zona de nord a țării, la care va trebui să-i dăm un nume. Ideea este că nu poți folosi numele de areal în numele soiurilor, potrivit legislației europene. Vom propune să se numească Negru Românesc”, a precizat Dorin Popa, președintele Asociației Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime, organizatorul evenimentului. Vinul este singura băutură pe care poți să o bei în sănătatea altcuiva fără să o ruinezi pe a ta. Vinul este singura băutură care lasă femeia frumoasă după ce-l bea”, a subliniat Dorin Popa.

Crame locale

Valeria Darabont

Printre cei 24 de participanți la eveniment s-au regăsit și două crame din Bihor: Cramele Corbuț și Familia Darabont. La standurile celor două crame erau doi tineri, reprezentanți ai celor două familii, care duceau tradiția mai departe.

Crama Corbuț este o cramă boutique din Diosig. Asta înseamnă 3 hectare în momentul de față, care sunt pe rod. S-au mai cultivat 5 ha anul trecut și vrem să ajungem la 10 ha. Planurile de viitor sunt să intrăm și pe zona de turism, prin construirea unui conac în podgorie. Roze-ul este vârful nostru de lance”, ne-a declarat Raul Corbuț, băiatul lui Dan Corbuț.

Din Diosig a participat Cramele Familiei Darabont. Avem în prezent cultivate 40 de ha. Gama Urme este cea mai nouă. Numele provine de la urmele pe care le lasă animalele în vie. Noi avem și gama de spritz la doză, care este foarte trendy în rândul tinerilor”, ne-a povestit Valeria, fiica cea mai mică a familiei Darabont.

Din Arad, Zona Miniș, a participat la salon Crama Vigna D-oro, cu Podgoria Dorvena. Locomotiva cramei este Pinot Gris, potrivit lui Daniela Gorovescu, reprezentanta cramei.

Sumit Agro – partener

Sumit Agro România a fost unul dintre partenerii Salonului Vinurilor Millésime.

Noi participăm de obicei la astfel de evenimente. Organizarea este foarte bună. Sperăm ca salonul să fie un succes”, ne-a declarat Adrian Isoc, director Sumit Agro România Zona de Vest.

Salonul Vinurilor Millésime continuă până în 5 iunie în Cetatea Oradea. 24 de crame au adus pentru degustare peste 200 de soiuri de vinuri.

Pe lângă partea de expo, organizatorii au pregătit și o serie de masterclass-uri, unde iubitorii de vin își vor putea aprofunda cunoștințele și vor avea ocazia să guste vinuri de top în ediții ultra limitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Transporturilor va finanța cu bani proprii prima parte a terminalului cargo de la Aeroportul Timișoara. Acesta va fi operat de DHL

Articolul următor
parc industrial oradea

Strategia pentru noile parcuri industriale: banii europeni sau privați?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share