Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Statisticienii din Cluj cer salarii mai mari. “Coordonăm recensământul neremunerați”

Angajații Direcției Județene de Statistică (DJS) Cluj sunt afectați în urma neajunsurilor salariale de o lungă perioadă de timp, fiind considerați o categorie inferioară de funcționari publici.

Angajații Direcției Județene de Statistică (DJS) Cluj sunt afectați în urma neajunsurilor salariale de o lungă perioadă de timp, fiind considerați o categorie inferioară de funcționari publici.

Conform Sindicatului din Institutul Național de Statistică București (SINSB), membru al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, au fost transmise nemulțumiri privința discriminării salariale a angajaților INS, implicit a angajaților direcțiilor teritoriale de statistică.

Mulți angajați au migrat la privați

“Ne exprimăm solidaritatea în acest sens, întrucât angajații instituției noastre sunt afectați în urma neajunsurilor salariale de o lungă perioadă de timp, fiind considerați o categorie inferioară de funcționari publici. Avem aceleași revendicări privind propunerea de soluții la această problemă.

Activitatea DJS Cluj este îngreunată datorită nemulțumirilor în rândul angajaților și migrației către alte entități publice și private. Sesizăm faptul că există diferențe salariale între angajații la nivelul județului comparativ cu cei din cadrul INS, deși conform legii privind organizarea și funcționarea statisticii oficiale în România, ambele entități fac parte din același sistem statistic național”, susțin angajații DJS Cluj.

Fac recensământul fără remunerație

Aceștia au menționat că, în contextul recensământului populației și locuințelor – cercetare statistică națională în curs de desfășurare, DJS Cluj coordonează un 1.000 de persoane implicate, activitate neremunerată pentru salariații săi.

“Rolul activității DJS la nivel național este esențial. Calcul indicatorilor statistici la nivelul institutului nu ar fi posibil fără transmiterea datelor colectate de la societăți, instituții și gospodării ale populației de către DJS Cluj”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul tramvai nou produs pentru Timișoara ade turcii de la Bozankaya cu bani europeni a ieșit pe traseu în oraș

Articolul următor
Compania Salzbergwerk Ressourcen und Investitionen București (SRIB) a primit aviz favorabil din partea Consiliului Județean (CJ) Cluj pentru exploatarea de sare din localitatea Nireș.

Aviz favorabil pentru exploatarea de sare a președintelui Băncii Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share