Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aviz favorabil pentru exploatarea de sare a președintelui Băncii Transilvania

Compania Salzbergwerk Ressourcen und Investitionen București (SRIB) a primit aviz favorabil din partea Consiliului Județean (CJ) Cluj pentru exploatarea de sare din localitatea Nireș.

Compania Salzbergwerk Ressourcen und Investitionen București (SRIB) a primit aviz favorabil din partea Consiliului Județean (CJ) Cluj pentru exploatarea de sare din localitatea Nireș.

Licențele de exploatare sunt pe numele a două societăți comerciale conectate la oameni de afaceri din Cluj Napoca, potrivit Gazeta de Cluj. Ei sunt imobiliarul Beniamin Timari, finanțatorul clubului CFR Cluj – Ioan Varga, și președintele Băncii Transilvania – Horia Ciorcilă,

În ultima ședință a Comisiei de urbanism a CJ Cluj, SRIB a primit al doilea aviz favorabil. Proiectantul complexului de exploatare a transmis că pentru drumul de transport (17 km) a fost aleasă varianta care nu trece peste proprietăți private și îndeplinește toate cerințele de mediu.

Drumul de acces, din banii investitorilor

„Toate costurile de construcții, mentenanță sau costuri excepționale vizavi de acest drum vor fi suportate integral de către beneficiar”, a explicat acesta. Președintele CJ, Alin Tișe, a dispus emiterea avizului favorabil. Arhitectul județului, Claudiu Salanță, a spus că în Cluj nu s-a mai deschis o mină de sare de dinainte de Revoluție.

SRIB are ca acționari pe Bogdan Niță (39%), DKM Development (10%), Radu Resources (26%) – controlată de Octavian Radu Octavian Claudiu, proprietarul librăriilor Diverta, Winners Resources (26%) – Horia Ciorcilă, președintele BT, Concrete DLX – Beniamin Timari.

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a făcut un raport potrivit căruia valoarea de exploatare depășește 2 miliarde de lei. Suma reprezintă producția de valorificat pe durata contractuală a 20 de ani, perioada licenței de exploatare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Angajații Direcției Județene de Statistică (DJS) Cluj sunt afectați în urma neajunsurilor salariale de o lungă perioadă de timp, fiind considerați o categorie inferioară de funcționari publici.

Statisticienii din Cluj cer salarii mai mari. “Coordonăm recensământul neremunerați”

Articolul următor

Grindeanu la Timișoara: Termenul limită pentru tronsonul lipsă din A1, Margina – Holdea, finanțat prin PNRR, se va respecta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share