Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cemacon a redus poluarea cu 2.700 de tone de carbon

Producătorul de plăci ceramice Cemacon a analizat eficacitatea centralei de cogenerare la fabrica sa din comuna sălăjeană Recea.
Centrala cu cogenerare a fost instalată pentru reducerea consumului și optimizarea costurilor | Foto: Cemacon

Producătorul de plăci ceramice Cemacon a analizat eficacitatea centralei de cogenerare la fabrica sa din comuna sălăjeană Recea.

“Unul dintre cele mai importante proiecte din ultima perioadă împlinește un an. Este un an de când beneficiem de optimizarea consumurilor și a costurilor energetice. Un an de când amprenta de carbon s-a redus cu 2.700 tone CO2/an (echivalentul emisiilor anuale a 900 de case din Sălaj)”, a transmis conducerea Cemacon.

Societatea cu sediul în Cluj a atins, în 2021, cel mai înalt nivel al cifrei de afaceri de la înființare, cu un plus de 41% față de anul precedent, dublându-și profitul net, la 55 de milioane lei. Aceasta a ieșit cu bine dintr-un proces de restructurare, ajungând acum la un număr dublu de angajați.

Producătorul de plăci ceramice Cemacon a analizat eficacitatea centralei de cogenerare la fabrica sa din comuna sălăjeană Recea.

Își asigură autonom 64% din curentul electric

Punerea în funcțiune a centralei de la Recea, investiție de 12,6 milioane lei, asigură până la 64% din energia electrică pe care o consumă unitatea. Proiectul a fost realizat cu cofinanțare europeană nerambursabilă, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Cemacon este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc şi liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania.

Compania este controlată de frații Adrian și Dragoș Pavăl, fondatorii rețelei de bricolaj Dedeman. Cemacon operează trei capacități de producție în județul Sălaj și a trecut în ultimii ani prin restructurarea creditelor neperformante, agreată cu banca finanţatoare, BCR. Societatea și-a mutat sediul administrativ în Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Prefectul Maramureșului, Rudolf Stauder, va coordona dezvoltarea zonelor montane din județele aflate în nordul țării noastre. - CMGMN

Rudolf Stauder, șef al zonelor montane din nordul României

Articolul următor
Tres Court International Film Festival (TCIFF) va fi găzduit, anul acesta, de șapte orașe din România, cele mai multe din zona Transilvaniei. 

Tres Court International Film Festival cuprinde orașele Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share