Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tres Court International Film Festival cuprinde orașele Transilvaniei

Tres Court International Film Festival (TCIFF) va fi găzduit, anul acesta, de șapte orașe din România, cele mai multe din zona Transilvaniei. 
Festivalul de scurtmetraje a ajuns la ediția cu numărul 24 | Foto: TCIFF

Tres Court International Film Festival (TCIFF) va fi găzduit, anul acesta, de șapte orașe din România, cele mai multe din zona Transilvaniei.

În Iulius Parc Cluj vor rula cele mai bune filme cu o durată de maximum 4 minute la TCIFF. Un cinematograf cu un „plafon” plin cu milioane de stele, “bean bag”-uri și pături așezate pe iarbă în loc de fotolii de cinema și cu atmosferă boemă îi așteaptă pe clujeni în zona Iulius Mall.

Spectatori din 40 de orașe de pe întreg mapamondul vor vedea cele mai captivante filme de maximum 4 minute, în cadrul celei de-a 24 ediții a TCIFF. Șapte orașe din România găzduiesc festivalul anul aceasta: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Iași, Odorheiu Secuiesc și Râșnov. La Cluj, filmele se văd în Iulius Parc, în perioada 10-12 iunie, începând cu ora 21:30.

Cum va fi programul de la Cluj

Vineri, 10 iunie, are loc prima parte a competiției internaționale. Aceasta cuprinde scurtmetraje trimise de regizori din toată lumea. De la 22:30, rulează „Paroles de femmes”, selecție de perspective feminine și feministe din jurul lumii. A doua zi de festival începe sâmbătă, de la 21:30, cu scurtmetrajele înscrise în competiție.

În a doua parte a serii zâmbetul va fi adus pe buze de selecția de comedie „Să râdem (înainte de sfârșitul lumii”. Duminică, 12 iunie, de la 21:30, va începe o selecție documentară, care ne va purta într-un tur al lumii. De la 22.30, spectatorii se vor bucura de romantismul francofon cu producții din selecția franceză. Intrarea la TCIFF este gratuită.

Festivalul are și o selecție de scurtmetraje pentru familie, unde sunt așteptați și copii. Sâmbătă, de la 11:00, la Cinema Arta din Cluj, vor rula mai multe scurtmetraje pentru copii, cu vârsta de peste 6 ani. Intrarea la această secțiune se face pe bază de bilet. Tariful întreg este de 20 de lei, tariful redus, de 10 lei pentru copii sub 14 ani. Evenimentul este coordonat la nivel național de către Institutul Francez din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Producătorul de plăci ceramice Cemacon a analizat eficacitatea centralei de cogenerare la fabrica sa din comuna sălăjeană Recea.

Cemacon a redus poluarea cu 2.700 de tone de carbon

Articolul următor
Consiliul Județean (CJ) Cluj, Primăria și Consiliul Local Gherla organizează a X-a ediție a Târgului Produs de Cluj în acest municipiu.

Produs de Cluj sărbătorește 11 ani "de viață" la Gherla

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share