Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Charlie Ottley va primi 25.000 de euro de la Consiliul Județean Timiș pentru a realiza trei filme de prezentare

Cunoscutul Charlie Otlley a filmat la Timișoara și în județul Timiș, iar experiența sa se va încheia prin realizarea a două reportaje de mai multe minute, respectiv a unui ”short”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Timiș. Suma plătită de autorități pentru activitate sa este de 25.000 de euro. Ottley a devenit cunoscut după ce a realizat documentarele extrem de apreciate Wild Carpathia și Flavours of Romania. Cele care sunt realizate acum sunt parte a campaniei de promovare a județului și a Timișoarei, în perspectiva anului 2023, când principalul oraș al Banatului va deveni Capitală Europeană a Culturii.

”Filmul de prezentare realizat va fi lansat pe 28 iulie, la Ziua Județului. E un proiect suport și pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală. Există foarte puține materiale de promovare, promovarea lipsește destul de mult. Nu ne interesează neapărat pentru timișoreni, ci pentru turistii din afara județului, din afara României”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Producția realizată de Charlie Ottley nu este una ieftină, dar numele face totul, notorietatea sa va ajuta la primirea foarte bună a reportajelor video realizate.

”Suma plătită este de 25.000 de euro pentru filme. Ele urmează ca ulterior să beneficieze și de o campanie de promovare, banii pentru aceasta nu sunt incluși în această sumă. Sunt două filme și un short, pe care CJT ăl va putea folosi în diverse acțiuni ale sale”, a spus Ruxandra Adam, responsabilă de proiect din partea administrației județene.

Dorința lui Charlie Ottley este ca turismul bănățean să fie promovat peste hotare, gândurile sale sunt chiar îndrăznețe.

”Am vrea să promovăm filmul pe postul de televizine BBC World, dar și la Londra, în cadrul unor evenimente de prezentare turistică”, a spus englezul.

Timișoara este unul dintre orașele favorite ale lui Charlie Ottley. El spune că apreciază multiculturalitatea, cultura foarte bogată, clădirile din Timișoara, dar mai ales satele din zona de munte.

”Esența este că Timișoara are multe naționalități, o cultură extraordinar de bogată. Îmi place felul cum renovați clădirile, modul în care ajutați oamenii să le renoveze ca patrimoniul să nu dispară. Aveți sate foarte frumoase, mai ales spre granița cu Hunedoara, diversitatea e foarte importantă. Trebuie să promovăm această parte a României, vestul țării, Banatul, Timișul, au atât de mult de prezentat. Aveți un aeroport extraordinar, trebuie să aducem mai mulți turiști aici”, spune Ottley.

Vedeți mai jos o primă miniselecție a imaginilor surprinse de acesta în Timiș.

 

Total
7
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Consiliul Județean (CJ) Cluj, Primăria și Consiliul Local Gherla organizează a X-a ediție a Târgului Produs de Cluj în acest municipiu.

Produs de Cluj sărbătorește 11 ani "de viață" la Gherla

Articolul următor
Asociația Zona Metropolitană Cluj (ZMC) are în plan achiziționarea a 30 de apartamente de pe piața liberă în vederea amenajării de locuințe sociale în oraș.

Zona Metropolitană Cluj, jucător pe piața rezidențială

Citește și:
Citeste mai mult

Renaște clubul FC Bihor Oradea

Obiectivul clubului FC Bihor Oradea este ca în cinci ani să ajungă în prima ligă. Unul dintre cei…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
7
Share