Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania și-a pus director la Idea Bank: Gabriela Nistor

Gabriela Nistor, director general adjunct la Banca Transilvania (BT), cu responsabilități în aria de retail banking și rețea, va fi noul director general al Idea Bank.
Gabriela Nistor are misiunea să creeze prima bancă digitală din România | Foto: BT

Gabriela Nistor, director general adjunct la Banca Transilvania (BT), cu responsabilități în aria de retail banking și rețea, va fi noul director general al Idea Bank.

Lider cu experiență, Gabriela Nistor lucrează pentru BT încă din 1995. În ultimii 17 ani a coordonat activitatea de retail, private banking și rețea, iar din 2013 este director general adjunct al băncii. A reprezentat BT în mai multe consilii de administrație ale companiilor grupului BT.

Este președintele Comitetului Executiv al Visa Romanian Member Forum (din 2008) și vicepreședintele Asociației Române a Băncilor (din 2022). Gabriela Nistor are o diplomă de EMBA University of Sheffield și a fost finalistă Study UK Alumni Awards 2021, categoria Professional Achievements pe Europa.

Planul BT este să construiască o bancă 100% digitală în jurul Idea Bank, pentru  segmentele de clienți care au apetit pentru banking la distanță. Dacă achizițiile anterioare de bănci au contribuit datorită mărimii lor la consolidarea BT, Idea Bank face parte din strategia de accelerare a transformării digitale a Băncii Transilvania.

Devine prima bancă digitală din România

„Sunt deosebit de onorată de această provocare de a construi prima bancă exclusiv digitală “made in Romania”. Sunt încrezătoare că vom continua succesul BT în noua bancă a grupului BT, care are ca fundație Idea Bank, pregătind astfel grupul BT și mai mult pentru viitor. Avem ambiții mari și alocăm toate resursele necesare și, ca de obicei, punem suflet în proiectul care începe acum. Mulțumesc echipei mele de retail banking din BT pentru tot ce am construit până acum împreună, top managementului BT pentru încredere”, a declarat Gabriela Nistor.

Exercitarea noii funcții va începe odată cu obținerea aprobărilor din partea autorităților de supraveghere. Comitetul de Direcție al Idea Bank mai este format din Sinan Kircali – vicepreședinte executiv operațiuni, Alin Fodoroiu – vicepreședinte executiv business, Sorin Dumitrescu – vicepreședinte executiv risc.

Mioara Popescu rămâne președinte

Mioara Popescu, președinte executiv al Comitetului de Direcție și președinte al Consiliului de Administrație al Idea Bank, va fi în continuare Președinte CA Idea. Acordul de achiziție Idea Bank a fost semnat în octombrie 2021. De atunci cele două bănci și-au desfășurat activitatea separat, iar integrarea a fost realizată cu ajutorul angajaților ambelor bănci.

BT este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Aceasta are 19% cotă de piaţă, 3,6 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi, 500 de sedii în 180 de localităţi. Principalii săi competitori sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IVY a primit certificarea Green Homes

Articolul următor

Produse din Covasna într-un magazin virtual pentru promovarea bioeconomiei în Europa!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share