Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clasamentul țărilor cu un ecosistem solid de starup-uri: România, pe locul 39

? Gabriel Aldea ◘ https://komiti.media/

România este pe locul 39 în clasamentul țărilor din lume care au construit un ecosistem solid de startup-uri, potrivit celei mai recent raport realizat de StartupBlink 2022, citat de bizbrasov.ro. România a ajuns pe locul 39 la nivel global, urcând două poziții, ocolind Malaezia și beneficiind de declinul Croației, devenind a doua țară din regiunea Balcanilor.

În cadrul raportului au fost prezente 100 de țări. Pe primele locuri se află SUA, Marea Britanie și Israel, iar la polul opus Somalia, Kuwait și Kyrgyzstan.

De asemenea, orașul București a înregistrat rezultate bune în acest an și se apropie din ce în ce mai mult de top 100 mondial. București a urcat 3 poziții în index, ajungând pe locul 108 la nivel global, iar acum este cel mai bine clasat oraș din România și din regiunea Balcanilor. O mare parte din această îmbunătățire a clasamentului este datorată companiei UiPath.

Toate celelalte orașe din România au avut o pierdere substanțială a poziției, cu excepția Oradei. Al doilea oraș din România, Cluj-Napoca, a pierdut 80 de locuri, ajungând pe locul 330 la nivel global. Timișoara, locul 3 la nivel național, și Iași, locul 4 la nivel național, au scăzut în Index cu 151 și 231 de locuri, fiind acum pe locurile 542, respectiv 715.

Brașovul a coborât 147 de locuri, ajungând pe locul 853 la nivel global. Cu Sibiu și Craiova ieșite din Index, România încheie topul 1.000 cu 6 orașe clasate, față de 7 orașe în 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Companie clujeană de dezvoltare de software OVES Enterprise a subcontractat mai multe proiecte pe partea de spațiu și apărare cu Comisia Europeană

Clujenii de la OVES se orientează către proiectele militare

Articolul următor
Echipamentele de la heliportul de pe Spitalul Județean de Urgență Bistrița (SJUB), primul de pe o unitate medicală din România, o investiție de 1,6 milioane de euro, au fost puse în funcțiune.

Bistrița a activat primul heliport pe un spital din țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share