Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii de la Continental au inaugurat la Timișoara un nou Centru de Cercetare și Dezvoltare în valoare de peste 33 de milioane de euro

Germanii de la Continental au inaugurat, vineri la Timișoara, o nouă investiție în valoare de peste 33 de milioane de euro. În cadrul unui eveniment a fost marcată deschiderea activității într-o noua clădire din Timișoara, un spațiu modern de lucru, care asigură condiții flexibile de muncă, locuri comune în care angajații pot colabora, precum și zone individuale care asigură un nivel ridicat de concentrare a atenției.

Clădirea Centrului de Cercetare și Dezvoltare situată în campusul pe care compania îl deține în capitala Banatului, are o capacitate de până la 1700 de locuri. În plus, în acest spațiu funcționează și o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei. Investiția în noua clădire este de peste 33 de milioane de euro. Suprafața totală construită este de peste 26.000 de metri pătrați.

Mă bucur că suntem aici împreună, aș vrea să transmit felicitările noastre pentru munca desfășurată și pentru mulțumirile pentru ce e Continental în Timișoara. Acolo unde a mers această companie au venit și mulți alții. Ați început cu producția, dar ați făcut schimb, acum, aici e o clădire unde sunt realizate activități de Research & Development.. Ati făcut plus valoare din cercetare. Exact acest element este dinamica economică ce ne deosebește de alții. Mai ales în aceasta situație dificilă din lume vă extindeți. E un semn ca acolo unde e inovarea e și viitorul. Asta e și experiența Timișoarei. Timisoara și Continental sunt un mariaj, nu perfect, dar sunt doi parteneri cu valori comune. Continental este un Trendsetter în stabilirea direcțiilor viitorului. Întotdeauna v-ați remarcat ca un membru activ al comunității locale și ati înțeles că trebuie să investiți în educație”, a declarat primarul Dominic Fritz, la inaugurare.

Prefectul de Timiș consideră că această investiție arată că la Timișoara există personal bine pregătit.

Prezența Continental în oraș susține puterea economică din Timișoara. Dacă inițial era vorba despre forță de muncă ieftină, acum s-a schimbat. Industria textilă a apus în România, perioada când investitorii veneau aici doar pentru muncă brută a trecut. Această investiție arată că angajații români sunt bine pregătiți. Inteligența artificială, conducerea autonomă acestea sunt viitorul. Salut implicarea firmei în viața civică și în educație”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefect de Timiș.

Timișul este un mediu investițional bun, iar această inaugurare o confirmă. spune vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Acestă investiție ne confirmă ca Timișul e un mediu investițional bun. Județul Timiș e, după București, zona care atrage cele mai multe investiții directe. Aici se realizează cele mai mari exporturi,iar majoritatea vin din domeniul automotive. Acest sector e într-o perioadă dificilă. Situația actuală pune presiune pe cercetare si dezvoltare. Această investiție va consolida poziția județului. Acum, la consiliul județean avem un concept pentru a crea cea mai mare pistă de testare auto autonome. Am identificat deja terenul”, a declarat Proteasa.

Progresul în domeniul dezvoltării nu se oprește aici pentru Continental.Compania caută 1000 de noi angajați în domeniu pentru noul centru.

„Tehnologii care pun accentul pe o dezvoltare sănătoasă, sustenabilă a industriei auto sunt gândite și proiectate aici, în centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Timișoara. Conectivitatea și comunicarea dintre participanții la trafic, dintre vehicul și alte sisteme sau servere, securitatea cibernetică, sistemele de siguranță activă și pasivă, mașini autonome, tehnologii pentru o mobilitate comfortabilă și durabilă, toate aceste aspecte reprezintă tot atâtea direcții în care mii de ingineri lucrează zilnic aici pentru un viitor mai bun, mobil și interconectat al oamenilor și bunurilor acestora. Dorim să creștem în această locație în responsabilități și număr de angajați. Doar în acest moment căutăm la nivel național aproximativ 1000 de noi colegi”, a spus dr. Chistian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Direcțiile în care compania desfășoară o activitate intensă vizează dezvoltarea de soluții inovatoare de software și hardware pentru interiorul mașinii, siguranță, precum și sisteme de navigație și instrumente pentru mașini viitoare, trafic și vehicule comerciale.

„Responsabilități noi sunt transferate în locația noastră, iar noi competențe (cloud computing, AI, cibersecurity etc.) conduc la crearea de noi tehnologii necesare dezvoltării sectorului auto. Un concept nou de clădire inteligentă, cu spații care stimulează inovarea, colaborarea și interacțiunea și, în același timp, oferă posibilitatea muncii individuale înseamnă și o formă modernă pentru desfășurarea afacerii, care pune în prim plan omul, nu locul, și conduce la performanță”, a adăugat acesta.

Compania a continuat în fiecare an să se dezvolte, să crească și să aducă noi beneficii angajaților prin proiectele pe care le-a desfășurat. Spre exemplu, compania a introdus posibilitatea desfășurării permanente a activității în regim de telemuncă. Astfel, pe lângă condițiile performante din noul spațiu office, compania oferă și programe de flexibilitate, care ajută oamenii să își stabilească un raport echilibrat viață profesională – viață personală, programe care constituie baza perfectă pentru o adaptare față de diferitele scenarii ivite în ultimii ani.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Festivalul de la Cluj-Napoca va fi deschis de o proiecție specială a unuia dintre cele mai așteptate titluri ale anului 2022 “Rețeaua Jane” (regia Phyllis Nagy), o poveste curajoasă despre câteva femei care au schimbat lumea, cu Elizabeth Banks și Sigourney Weaver în rolurile principale.

2.500 de spectatori așteptați la deschiderea TIFF

Articolul următor

Sinohydro și Good Prod se mișcă greu pe Centura Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share