Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2.500 de spectatori așteptați la deschiderea TIFF

Festivalul de la Cluj-Napoca va fi deschis de o proiecție specială a unuia dintre cele mai așteptate titluri ale anului 2022 “Rețeaua Jane” (regia Phyllis Nagy), o poveste curajoasă despre câteva femei care au schimbat lumea, cu Elizabeth Banks și Sigourney Weaver în rolurile principale.

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) mizează pe o audiență de 2.500 de oameni la evenimentul de gală din Piața Unirii.

Festivalul de la Cluj-Napoca va fi deschis de o proiecție specială a unuia dintre cele mai așteptate titluri ale anului, “Rețeaua Jane” (regia Phyllis Nagy), o poveste curajoasă despre câteva femei care au schimbat lumea, cu Elizabeth Banks și Sigourney Weaver în rolurile principale.

Până în 26 iunie, cel mai mare eveniment cinematografic din România va aduce în localitatea recent desemnată drept UNESCO City of Film 350 de proiecții – povești legendare și filme în premieră absolută, o selecție puternică de muzică și cine-concerte, expoziții, workshop-uri inovatoare, dezbateri și experiențe cine-culinare. Zeci de invitați români și străini, reprezentanți de seamă din lumea filmului, și-au confirmat prezența la TIFF.

Printre personalitățile care au confirmat prezența la eveniment se numără primarul Emil Boc și Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român. Seara va continua cu un recital Corina Chiriac, protagonistă a unor producții de film, printre care “Aventuri la Marea Neagră”, alături de Florin Piersic.

Castelul din Bonțida, transformat în cinema

Primul weekend de TIFF va aduce pe marile ecrane din Cluj-Napoca cele mai așteptate titluri ale anului, multe dintre ele prezentate pentru prima dată în România. Festivalul va avea loc în 15 locații. Nu va lipsi din program Weekend la Castel – două seri cu proiecții speciale, organizate în decorul domeniului Banffy din comuna Bonțida. Acolo Opera Maghiară Cluj va acompania live proiecția “Nosferatu”.

Cinefilii prezenți la proiecția “Citizen Ashe”, programată duminică, la Cinema Victoria, vor viziona în exclusivitate o versiune “work in progress” a documentarului Nasty, realizat de Tudor Giurgiu, președintele festivalului. Invitat special la eveniment va fi tenismenul Ilie Năstase, a cărui viață și carieră fac subiectul acestui film.

TIFF Lounge, spațiu de întâlnire amenajat în Piața Unirii, va deveni în principala atracție pentru spectatorii interesați să descopere povești din spatele camerelor. TIFF Talks – seria de întâlniri cu profesioniști din lumea filmului, le va oferi cinefililor șansa de a participa la conversații cu personalități, pe teme inspirate de cele mai aplaudate și intrigante filme din program. Accesul la evenimentele organizate la TIFF Lounge va fi gratuit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Administrația locală a concretizat doar proiecte mici de infrastructură în zona Cluj-Napoca, proiectele mari fiind gestionate prost, constată Asociația Pro Infrastructură (API)

API: Marile proiecte de infrastructură lipsesc la Cluj

Articolul următor

Germanii de la Continental au inaugurat la Timișoara un nou Centru de Cercetare și Dezvoltare în valoare de peste 33 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share