Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectantul Parcului Bună Ziua va primi 2,8 milioane

Cele mai bune lucrări din concursul de proiectare pentru viitorul Parc Bună Ziua din Cluj-Napoca va beneficia de premii din partea municipalității.
Reprezentanții municipalității recunosc că în zona Bună Ziua au apărut multe blocuri, dar puține spații verzi | Foto: PCN

Cele mai bune lucrări din concursul de proiectare pentru viitorul Parc Bună Ziua din Cluj-Napoca vor beneficia de premii din partea municipalității.

Primăria Cluj-Napoca (PCN) și Ordinul Arhitecților din România (OAR) au lansat concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Bună Ziua (PBZ). „Acest proiect se încadrează în strategia municipiului privind Clujul Verde, care nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care ne-am încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi”, a explicat primarul Emil Boc.

„Zona Becaș a fost recomandarea specialiștilor pentru noul parc din Bună Ziua. Parcul va fi realizat pe o suprafață de peste 10 ha care deservește peste 6.500 de locuitori, într-o zonă în plină dezvoltare. Ne dorim ca viitorul PBZ să devină un nod important în rețeaua verde a orașului.

Concursul urmărește amenajarea zonei de parc de cartier cu toate dotările și echipamente necesare: alei, locuri de odihnă, terenuri de joacă, iluminat public. Ne dorim integrarea ingenioasă a cursului principal al pârului Becaș în amenajarea propusă”, a detaliat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare al municipalității.

Primăria își recunoaște greșelile de urbanism

“Viitorul parc reprezintă una dintre cele mai importante piese lipsă din rețeaua de spații verzi a orașului, mai ales la nivelul polului de dezvoltare imobiliară din sudul orașului. Această zonă s-a dezvoltat după anii 2000 și, în extinderea rapidă a funcției rezidențiale de-a lungul rețelei principale de transport (str. Bună Ziua), a fost lăsat foarte puțin spațiu pentru orice altă funcție urbană.

Cu atât mai puțin pentru spații publice sau verzi. Un prim și important pas pentru ridicarea calității vieții în zonă s-a făcut în 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, a iluminatului stradal și prin primele inserții consistente de material vegetal.

Următoarea etapă necesară în dezvoltarea zonei este amenajarea PBZ, un spațiu verde ce trebuie să îmbine o valoare peisagistică ridicată, accesul facil pentru toți locuitorii cartierului, satisfacerea funcțiunilor urbane de loisir și a celor de socializare. Aceste cerințe trebuie în mod obligatoriu dublate cu cele ecologice, de o importanță cel puțin egală: punerea în valoare a pârâului Becaș”, recunosc reprezentanții PCN.

Locul I trece la negociere directă

Autoritatea Contractantă a concursului este PCN, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma concursului. Competiția este organizată de către OAR. Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Contractul de servicii de proiectare va fi atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Ce premii se acordă

  • Premiul I: 2.375.000 lei, fără TVA
  • Premiul II: 75.000 lei
  • Premiul III: 50.000 lei

Calendarul concursului

  • Limită predare proiecte: 22 august
  • Jurizare proiecte: 26-28 august
  • Anunț oficial câștigător: 29 august
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lanțul de cofetării gluten free L’Amande își va deschide unități în Cluj-Napoca și Brașov, după inaugurarea celei din Timișoara.

Rețeaua de cofetării L’Amande se va extinde în Transilvania

Articolul următor
Marii producători Mercedes, Ford, Volvo, Audi, Volkswagen își vor prezenta noile modele de mașini electrice și hibrid în cadrul Smart Mobility Cluj (SMC).

Ultimele modele de mașini electrice, prezente la Smart Mobility Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share