Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Școala duală de la Star Transmission și Star Assembly, parte a strategiei de dezvoltare

Învățământul dual permite elevilor înscriși la o școală profesională de stat să-și dezvolte cunoștințele practice în mediul real de lucru oferit de companii.

Formarea profesională duală oferă posibilitatea dezvoltării competențelor tinerei generații, punând la dispoziție, în același timp, mijloacele adecvate de formare pentru a deveni profesioniști.

Școala duală de la Star Transmission și Star Assembly este o parte semnificativă a strategiei de dezvoltare a celor două companii, cu scopul de a asigura viitoarea generație de talente. Implicarea companiilor în școala duală datează din 2013, odată cu inaugurarea primei școli profesionale duale din județ – Școala Profesională Germană Alba, situată într-o clădire a Colegiului Tehnic “Alexandru Domșa”, oferind specializarea electromecanic utilaje și instalații industriale și ulterior operator CNC. În 2019, a început colaborarea cu Colegiul Tehnic “Ion D. Lăzărescu” Cugir cu aceleași două specializări, iar din 2021 cu Liceul Tehnologic Sebeș, unde a fost introdusă o nouă calificare de operator montator subansamble pentru linii automate.

Star Transmission & Star Assembly găzduiesc centre de instruire în ambele locații, Sebeș și Cugir, oferind cele mai bune condiții de practică și învățare, cu săli de clasă și echipamente moderne (stand electromecanic, stand pneumatic și hidraulic, mașini-unelte controlate numeric). Aici, prin efectuarea de lucrări practice sub îndrumarea și supravegherea unor specialiști în domeniu, elevii deprind abilitățile necesare în meseria de electromecanic, operator CNC și montator subansamblu pentru linii automate.

„Prin eforturile noastre de formare profesională, subliniem responsabilitatea socială și angajamentul de a contribui la dezvoltarea industriei auto. Suntem mândri să oferim această oportunitate, care se traduce prin perspective de creștere și calificare a forței de muncă locale. Sub îndrumarea noastră, elevii au ocazia să descopere munca din spatele Mercedes-Benz, să aibă acces direct la tehnologie și să se formeze alături de profesioniști.”, spune Gheorghe Achim, director general Star Transmission.

O pondere însemnată din timpul efectuării perioadei (stagiului) de practică al electromecanicilor utilaje și instalații industriale se desfășoară în cadrul departamentului de mentenanță, în timp ce operatorii CNC și montatorii subansamble își desfășoară activitatea direct în liniile de producție, pentru a se adapta condițiilor și cerințelor viitorului loc de muncă.

În prezent, Star Transmission și Star Assembly susțin 270 de elevi ai școlii duale, care se desfășoară pe o durată de 3 ani. Programul poate fi accesat de absolvenții clasei a VIII-a, iar ponderea orelor de pregătire practică și teoretică a fiecărui an de studiu este următoarea:

  • Anul I de studiu: 20% practică – 80% teorie;
  • Anul II de studiu: 74% practică – 26% teorie;
  • Anul III de studiu: 75% practică – 25% teorie.

De ce să te înscrii la școala duală?

  • descoperă de la o vârstă fragedă ce înseamnă să lucrezi într-o companie din industria auto;
  • accent pe componenta practică;
  • bursă lunară în valoare de 400 RON (200 de la companie, 200 de la stat);
  • transportul și masa de prânz asigurate pe parcursul întregii perioade de practică;
  • prioritate la angajare după absolvire;
  • certificat de calificare profesională recunoscut în UE;
  • posibilitatea continuării studiilor liceale, în vederea obținerii diplomei de bacalaureat.

Pentru anul școlar 2022-2023, oferta educațională a fost îmbogățită, fiind astfel disponibile 75 de locuri, după cum urmează:

  • Școala Profesională Germană Alba Iulia – 25 locuri, electromecanic utilaje și instalații industriale;
  • Colegiul Tehnic “Ion D. Lăzărescu” Cugir – 25 locuri, operator CNC;
  • Liceul Tehnologic Sebeș – 25 de locuri, operator montator subansamble.

Înscriere:
4-8 iulie: Etapa I de admitere în învățământul dual.
8 iulie: Afișarea listei candidaților înscriși la învățământul dual.

26-28 iulie: Etapa a II-a de admitere în învățământul dual.
28 iulie: Afișarea listei candidaților înscriși la învățământul dual.

„Prin strategia noastră de formare profesională, deja îi implicăm în activitate pe colegii noștri cei mai tineri, subliniind contribuția fiecăruia la succesul comun. Sprijinim orientarea noastră strategică prin pregătirea viitorilor profesioniști și calificarea acestora într-un mod adecvat. Oferim pregătire adaptată nevoilor companiei și calificăm elevii în funcție de cerințele operaționale. La absolvire, au prioritate la angajare pe postul pentru care s-au pregătit.”, spune Frank Streicher, director general Star Assembly.

Află mai multe detalii despre program accesând pagina: www.stcu.ro/elevi sau contactează-ne la adresa: scoala_duala@daimler.com.

Începe cu dreptul, alături de profesioniștii Mercedes-Benz Group AG!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupul elvețian Novartis va realiza un proiect pilot în două spitale din Cluj-Napoca, pentru prevenția bolilor cardio-vasculare.

Novartis intră în parteneriat cu două spitale clujene

Articolul următor
Consiliul Județean (CJ) Cluj va include pe platforma sa online toate construcțiile cu sau fără autorizație.

Construcțiile fără autorizație din Cluj, la liber pe site-ul județului. “Nu putem să demolăm sate întregi”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share