Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Interdicție la folosirea apei potabile în grădini în județele Cluj și Sălaj

Administrația comunei clujene Chinteni a amenințat locuitorii să nu folosească apa potabilă pentru a-și uda grădinile de legume sau fructe.
Mai multe localități din Zona Metropolitană Cluj au fost afectate de restricții | Foto: CAS

Administrația comunei clujene Chinteni a amenințat locuitorii să nu folosească apa potabilă pentru a-și uda grădinile de legume sau fructe.

Lucia Suciu, primarul din Chinteni, a anunțat că locuitorii nu mai pot folosi apa potabilă pentru a-și uda grădinile, conform AgroIntel. Ea a avertizat că unii locuitori ar putea să fie debranșați de la conductă de către Compania de Apă Someș (CAS) dacă încalcă regula.

„Având în vedere problemele apărute în legătură cu furnizarea apei potabile, vă adresăm insistent rugămintea de a nu mai folosi apa pentru a uda grădinile pe care le dețineți. În cazul în care problema persistă, CAS va furniza apa pe zone, pentru ca toți locuitorii să beneficieze de apă. În situația în care reprezentanții CAS vor depista persoane în timp ce udă în grădină, acestora le va fi sistată furnizarea apei potabile.

Pentru îmbunătățirea situației existente, vom realiza cel de-al doilea bazin de apă, fiind în faza de autorizare. Depindem în continuare însă de derularea procedurilor de achiziție publică, care pot întârzia atribuirea contractului de achiziție de lucrări”, a spus primarul din Chinteni.

Vestea nu a fost primită bine de localnici, unii exprimându-și nemulțumirile. “Păi cu ce să ude oamenii ăștia legumele?”, a fost mesajul unei localnice, Mariana Uleia. “Eu zic să se interzică folosirea apei în zilele care se termina cu ”i” și în weekend. Eventual, cei care beau mai mult de o cană de ceai zilnic (cu apa de la robinet) să fie afișați pe un panou al rușinii, la primărie, să îi vadă toți”, spune localnicul Tudor Pop.

CAS a trecut la tăieri de apă și restricții

“Din cauza suprasolicitării sistemului de alimentare cu apă și a utilizării apei din rețea de către unii consumatori în alte scopuri decât cele strict gospodărești se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Cuzăplac, din județul Sălaj.

Reluarea furnizării serviciului în condiții normale va fi posibilă doar în funcție de disponibilitatea apei la sursă. Pentru a limita timpul necesar pentru întregirea stocului de apă, rugăm utilizatorii să utilizeze apa doar pentru consumul casnic, nu pentru lucrări agricole sau zootehnice.

Nerespectarea de către utilizatori a obligațiilor legale ce le revin privind gospodărirea rațională a apei constituie contravenție și se sancționează cu amendă de 75-80.000 lei pentru persoanele juridice și de 25-30.000 de lei pentru cele fizice”, a transmis CAS.

Operatorul de regional a introdus furnizarea cu intermitență a alimentării cu apă în Dezmir, Pata, Ceanu Mare, Frata, Corușu (județul Cluj), Gârceiu, Mirșid, Cristur (Sălaj), “existând posibilitatea ca anumite zone din localitățile menționate să rămână fără apă”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zacaria Retail Park Cisnădie va fi lansat în apropiere de Sibiu, după o investiție de 11 milioane de euro

Articolul următor

HR-ul inima oricărei companii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share