Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zacaria Retail Park Cisnădie va fi lansat în apropiere de Sibiu, după o investiție de 11 milioane de euro

Grupul Zacaria, cel mai mare dezvoltator de spații logistice din Sibiu, va deschide anul viitor un parc de retail în Cisnădie, Sibiu, în urma unei investiții de peste 11 milioane de euro. Zacaria Retail Park Cisnădie va ocupa o suprafață închiriabilă de 9.000 de metri pătrați și va veni cu un mix atractiv de chiriași, asigurați printr-un parteneriat exclusiv de leasing cu CBRE România, lider pe piața de consultanță imobiliară, care a demarat deja procesul de închiriere a spațiilor comerciale.

Situat în zona centrală din Cisnădie, noul parc de retail va fi dezvoltat prin reconversia unei foste fabrici de covoare, pe o suprafață totală de 11.500 de metri pătrați, care include suprafața închiriabilă din proiect cât și o ancoră de tip supermarket. Zacaria Retail Park Cisnădie va găzdui branduri de modă și încălțăminte, jucării și haine pentru copii, casă și decorațiuni, hrană și accesorii pentru animale de companie, precum și retaileri din zona de servicii bancare. Va fi disponibil un food court, dar și spații pentru evenimente dedicate comunității. 358 de locuri de parcare vor facilita experiența de cumpărături a vizitatorilor.

“Suntem mereu deschiși să sprijinim dezvoltatorii îndrăzneți care intră pe piețele regionale și își extind afacerea în afara Bucureștiului sau a altor orașe mari, adăugând valoare regiunii și comunității pe care au adoptat-o. Datorită unei colaborari excelente cu Zacaria, echipa CBRE România a inițiat deja procesul de închiriere pentru unul dintre cele mai importante parcuri de retail din centrul țării, folosindu-și expertiza de top pentru a atrage retailerii potriviți acestui tip de centru comercial regional. Luând în considerare marile branduri care vor fi acomodate de complex, Zacaria Retail Park Cisnădie va deveni o destinație de tip one-stop-shop, îndeplinind nevoilor clienților și constituindu-se într-una dintre investițiile semnificative din județul Sibiu”, spune Cristina-Maura Toros, Leasing Manager la CBRE România.

Programat să fie deschis în al doilea trimestru al anului 2023, parcul de retail dezvoltat de Zacaria va fi o construcție modernă, care va satisface cerințele ESG. Zacaria Retail Park Cisnădie este al doilea parc de retail și al 15-lea proiect imobiliar dezvoltat de compania imobiliară din România. Compania a început deja lucrările la cea mai mare investiție de retail de până acum din Cisnădie, iar lucrările de demolare și reconversie sunt în plină desfășurare.

Zacaria a ales Cisnădie pentru noua dezvoltare în principal datorită faptului că orașul a fost în plină expansiune în ultimii doi ani, atrăgând mai multe investiții rezidențiale și de agrement, dar și noi locuitori care părăsesc Sibiul. Potrivit PMUD Sibiu (Programul de Mobilitate Urbană Durabilă), aflat în prezent în dezbatere publică, Cisnădie a înregistrat o creștere semnificativă de 30% în ultimii opt ani, procent reprezentând populația care a ales să se mute în acestă localitat din imediata vecinătate a Sibiului. Totodată, numărul populației rezidente în Sibiu a scăzut din 2016 cu aproximativ 0,3% în fiecare an, potrivit Institutului Național de Statistică 2021. Populația orașului este în continuă scădere, însă doar o mică parte dintre cei care migrează în alte localități o fac schimbându-și reședința. Acest lucru face ca orașul Sibiu să se extindă (extindere urbană), deși numărul populației rezidente scade.

Cu o populație înregistrată de peste 24.000 de locuitori, suplimentată și de alți 10.000 – 15.000 de rezidenți atrași din Sibiu, Cisnădie devine o nouă destinație de agrement datorită celor mai noi facilități turistice dezvoltate, legăturii cu autostrada cât și a unei comunități dinamice de expați, atrăgând tineri din Sibiu să-și petreacă timpul liber într-un mediu natural sau chiar să se mute aici.

“Continuăm să investim în multiple proiecte, iar portofoliul nostru se va extinde în următorii ani. Pentru că am văzut nevoile comunității locale și dorința de extindere regională a multor jucători din retail, am decis să investim în dezvoltarea Cisnădie și a județului Sibiu prin construirea unui nou parc de retail. Având în vedere că sediul nostru se află în Sibiu, ne-am fundamentat decizia și pe cunoașterea pe care o avem despre potențialul real al cererii locale. Prin parteneriatul nostru irepoșabil cu CBRE România, care are expeiența necesară pentru a atrage cei mai buni retaileri în noul parc, vom lansa acest nou proiect cu dorința de a deveni o parte importantă a dezvoltării Cisnădiei ca destinație turistică”, explică Marius Moga, Sales & Marketing Manager la Zacaria.

Proiectul a fost realizat de compania de arhitectură Triptic Studio, cu ajutorul arhitecților, Aurel Basuc și Adriana Popa. Urmând cerințele de sustenabilitate si regenerare urbană, Zacaria Retail Park Cisnădie integrează spații comerciale cu promenade pietonale, grădini verticale, zone de relaxare, locuri de joacă și spații pentru găzduirea diferitelor evenimente culturale sau sportive, pentru a răspunde nevoilor orașului. Este unul dintre puținele proiecte din România care nu numai că transformă un sit industrial, ci integrează istoria locului, urmărește arhitectura tipică a orașului și valorifică formele de relief existente, în apropierea albiei râului, pentru a deveni o destinație unică.

“Transformarea fostei fabrici de covoare într-o destinație ideală pentru realizarea cumpărăturilor și petrecerea timpului liber, cât si conceptul realizării corpurilor de clădire direct peste Râul Cisnădie, s-au dovedit a genera o interesantă provocare tehnică. Prin urmare, propunem pentru viitorul complex comercial o compoziție echilibrată între regenerarea urbană, necesitățile orașului și existența albiei râului, cu accent pe modernizarea infrastructurii prin conversia funcțională a vechii zone industriale. În plus, proiectul beneficiază de dezvoltarea de spații verzi si interactive, inclusiv diverse servicii dedicate zonei rezidențiale din proximitate, elemente ce vor avea un impact semnificativ asupra calității spațiului si țesutului urban actual”, adaugă Aurel Basuc, Arhitect Partener Fondator Triptic Studio.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cel dintâi documentar de lungmetraj despre Via Transilvanica, “Oamenii drumului: Terra Banatica”, proiectat deja în marile orașe din SUA, a fost prezentat la Cluj. Traseul va fi terminat în 2023, promit inițiatorii proiectului.

Primul film despre Via Transilvanica, prezentat la Cluj

Articolul următor
Administrația comunei clujene Chinteni a amenințat locuitorii să nu folosească apa potabilă pentru a-și uda grădinile de legume sau fructe.

Interdicție la folosirea apei potabile în grădini în județele Cluj și Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share