Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul vrea să devină un centru regional creativ și inovator în următorii 5 ani

Autoritățile locale din Sibiu au publicat pentru consultare publică Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului pentru perioada 2021-2027. Până pe data de 12 iulie 2022 Primăria vrea să afle dacă documentul este bun pentru a trece de procedura de evaluare de mediu.

Documentul reprezintă o primă variantă a strategiei, rezultat în urma consultărilor cu instituții și alte entități locale, precum și din ceea ce sibienii au propus în sesiunile de chestionare și consultare organizate. Sunt descrise contextul actual, atât cel local, cât și cel mai larg – național și european, conturând profilul actual al Sibiului din punct de vedere socio-demografic, economic, al serviciilor și dotărilor publice, al mobilității urbane, stadiul utilităților publice, calitatea factorilor de mediu, capacitatea administrativă a orașului, stadiul dezvoltării soluțiilor smart în oraș, etc.

Potrivit autorităților, strategia va defini șase obiective strategice pentru următorii ani, o serie de obiective specifice, direcții de acțiune și un portofoliu de proiecte care să asigure dezvoltarea urbană integrată a Sibiului. Obiectivele strategice propun ca Sibiul să se dezvolte în sensul unui centru regional creativ și inovator care sprijină cooperarea intersectorială și dezvoltarea unui ecosistem economic bazat pe competențe și domenii de viitor.

De asemenea, Sibiul își propune ca în următorii ani să fie un oraș atractiv, care dispune de servicii și dotări publice performante și cu o calitate sporită a vieții; un oraș cultural și turistic, lider la nivel național, care susține dezvoltarea economică a zonei de sud a Transilvaniei printr-o ofertă variată de posibilități de petrecere a timpului liber și de vizitare, care potențează identitatea locală; un centru regional bine conectat la teritoriu și deservit de un sistem de transport sigur, incluziv, eficient și prietenos cu mediul; un centru urban rezilient, susținut de o infrastructură eficientă și modernă în domeniul mediului și utilităților; dar și un centru regional cu o bună guvernare, bazată pe servicii publice performante, proceduri deschise și transparente și decizii fundamentate pe date și implicarea cetățenilor.

Strategia mai propune realizarea a peste 300 de proiecte concrete.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Un proiect de 2,5 milioane de lei prevede transformarea fostului termic din cartierul zălăuan Brădet în arhivă pentru Consiliul Județean (CJ) Sălaj.

Arhivele Sălajului vor fi mutate într-o fostă centrală termică

Articolul următor
În nordul și în vestul țării apar multe proiecte de producție a energiei electrice pentru că aici există un deficit în domeniu, susține Florin Pop, director general al EnergoBit Cluj, furnizor de soluții energetice.  

EnergoBit: “În Transilvania avem un mare deficit în producția de energie”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share