Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gabriel Tache, Eaton: “Casele individuale vor deveni producători de energie”

Locuințele individuale se vor transforma în prosumatori de energie și va fi nevoie de o infrastructură care să preia surplusul, susține specialistul Eaton Electro Producție (EEP).
Proprietarii de locuințe se transformă din consumatori în producători de energie

Locuințele individuale se vor transforma în prosumatori de energie și va fi nevoie de o infrastructură care să preia surplusul, susține specialistul Eaton Electro Producție (EEP).

Grupul americano-german are o fabrică de asamblare a echipamentelor electrice în comuna maramureșeană Fărcașa, gestionată de EEP, parte a diviziei Power Distribution. “Casele individuale devin ele însele producătoare de energie, prosumingul devenind foarte important inclusiv în România.

Pentru toate acestea avem nevoie de o infrastructură care să preia surplusul, să-l transfere în rețea, pentru a-l folosi în condiții optime”, a spus Gabriel Tache, Country Sales Manager al EEP, conform Energynomics.

EEP pregătește elemente de comutație, protecție, comandă, management și soft-urile aferente pentru securitatea energetică, în scopul de a întâmpina noile tendințe de producție și consum. Până în 2030 va crește consumul energetic, așa încât plierea pe vârful de energie va fi asigurat printr-o echilibrare prin stocare.

Investițiile în centre de date vor crește consumul energetic; în plus investițiile în electromobilitate vor crește cu 27% cantitatea de energie necesară în transporturi, iar până în 2050 consumul total energetic va crește cu 57%, conform estimărilor EEP.

Grupul Eaton, cu principala fabrică din Europa în Maramureș, a achiziționat producătorul de stații de încărcare electrice Green Motion. Această companie va apărea în portofoliul grupului din 2023. Eaton este producător de echipamente electrice pentru industriile auto și aeronautică.

Are trei fabrici în România și 3.000 de angajați. Filiala locală este reprezentanța concernului Eaton, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de echipamente electrice de joasă tensiune și de soluții de automatizare, care include brandurile Moeller, Holeck, Westinghouse, Cutler Hammer.

Grupul cu sediu în Cleveland (SUA) oferă soluții sustenabile de gestionare a energiei electrice, hidraulice și mecanice. Veniturile grupului cu 97.000 de angajați erau de 21,4 miliarde de dolari în 2019, cu vânzări în 175 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Toate cele 25.000 de locuri puse la dispoziție în campingul Festivalului Electric Castle s-au epuizat, cu două săptămâni înainte de debut.

Bătaie pe campingul de la Electric Castle. Cele 25.000 de locuri s-au ocupat

Articolul următor
Organizația de monitorizare a infrastructurii susține că grupul de construcții UMB a solicitat rezilierea contractului cu statul pentru lucrările la Autostrada Transilvania (A3), tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului.

UMB solicită încetarea contractului pe autostrada Zimbor – Poarta Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share