Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daedalus și Metapolis au terminat studiile de fezabilitate pentru Borhanci și Parc Est

Asocierile conduse de birourile de arhitectură Metapolis Architects și Desalul Proiect au finalizat două proiecte importante pentru Cluj-Napoca.
Clujul urmează să aibă un bazin olimpic acoperit în Borhanci, deocamdată fără finanțare | Foto: Daedalus Proiect

Asocierile conduse de birourile de arhitectură Metapolis Architects și Daedalus Proiect au finalizat două proiecte importante pentru Cluj-Napoca.

Din prima asociere fac parte Metapolis, Studio de Peisaj Ana Horhat, Atelier MASS (Parcul Est), din a doua, Daedalus Proiect, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Patrulius & Asociații (Borhanci).

“Sunt două investiții importante, așteptate de clujeni. Săptămâna viitoare studiile de fezabilitate vor fi supuse votului în Consiliul Local (CL), indicatorii tehnico-economici pentru acestea. Este vorba despre amenajarea Parcului Est (52,6 ha).

Dar și despre realizarea unui hub educațional (creșă, grădiniță, școală generală, liceu), a unei baze sportive, bazin olimpic de înot (plus bazin pentru sărituri) și pădure-parc în cartierul Borhanci, pe 71 ha”, a specificat șeful Biroului strategii urbane al municipalității, Andreea Mureșan.

Asocierile conduse de birourile de arhitectură Metapolis Architects și Desalul Proiect au finalizat două proiecte importante pentru Cluj-Napoca.

Parcul Est necesită exproprieri

“După (sperăm) aprobarea studiului de fezabilitate în ședința CL din 7 iulie, va fi declanșată procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publică Parc Est. Ulterior, va fi supus votului în CL planul urbanistic zonal (PUZ) pentru amenajarea Parcului Est. Următoarele etape, după aprobarea PUZ, sunt realizarea proiectului tehnic, licitația pentru execuție.

La complexul Borhanci, după (sperăm) aprobarea PUZ și a studiilor de fezabilitate pentru fiecare obiectiv de investiție în 7 iulie, vine licitația pentru proiectare și execuție a obiectivelor. Realizarea investiției va fi etapizată, în funcție de sursele de finanțare atrase. Primul obiectiv este creșa”, a spus Mureșan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cinematograful Scala va fi funcțional în Zalău din această vară, după trei ani de lucrări, cu numeroase amânări.

Termen nou pentru Cinema Scala: 31 iulie. Inaugurare cu Văru Săndel și Seleși Jr

Articolul următor

Parteneriat între CJ Bihor și Primăria Oradea pentru evenimente culturale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share