Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare CNI pentru o creșă dotată cu panouri solare și fotovoltaice la Oradea

O creșă modernă va fi construită în cartierul Nufărul, pe str. Ion Irimescu, nr. 5, din Oradea.

Investiția este finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Imobilul destinat învățământului preșcolar va fi unul modern, construit la standarde europene. Astfel, acesta va utiliza energie verde, respectiv va fi dotat atât cu panouri solare, cât și cu panouri fotovoltaice.

Marți, 5 iulie, Primăria Oradea a semnat cu Compania Națională de Investiții protocolul de predare-primire a amplasamentului de pe str. Ion Irimescu, nr. 5, destinat viitoarei creșe, care se va construi aici prin finanțare CNI.

Program Național

Anul 2021 a marcat începutul unui amplu proces de construcții de creșe în România, proiectul derulat de CNI venind în sprijinul comunităților locale prin investițiile acordate prin „Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social”, ce include subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”.

Având în vedere cererea mare de locuri în creșele din Oradea, Primăria Oradea a identificat acest teren viran în suprafață de 7.162 mp pe str. Ion Irimescu, nr. 5, aprobând în vara anului trecut studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construirea creșei.

Structură

Regimul de înălțime al viitoarei creșe este parter. Acesta va fi amenajat cu 11 dormitoare, 6 camere de joacă prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, un spațiu pentru luat masa, grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, zona de primire, cabinet medical și izolator, zona administrativă și nucleu tehnico-gospodăresc.

Accesul în creșă se va face separat pentru copii și personal.

Totodată, terenul din jurul construcției va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sala Polivalentă din Brașov va fi construită de firme din trei județe

Articolul următor
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a inițiat o ordonanță care va îmbunătăți corecțiile de preț solicitate de asocierea UMB

Compania Națională de Infrastructură: “UMB este un partener serios”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share