Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drum Pod Invest va revizui fezabilitatea Drumului Expres Baia Mare – Satu Mare

Asocierea Drum Pod Invest (DPI) se va ocupa, pentru 1,2 milioane de euro, de revizuirea și completarea studiului de fezabilitate (SF) al Drumului Expres (DX) Baia Mare – Satu Mare.
DPI a semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate

Asocierea Drum Pod Invest se va ocupa, pentru 1,2 milioane €, de revizuirea și completarea studiului de fezabilitate (SF) a Drumului Expres (DX) Baia Mare – Satu Mare.

DPI Iași a semnat, alături de reprezentanții Consiliilor Județene (CJ) Maramureș și Satu Mare, contractul de prestări servicii pentru completarea SF al DX Petea – Satu Mare – Baia Mare, sectorul Satu Mare – Baia Mare. Compania ieșeană figurează ca lider al asocierii în care a mai intrat Search Corporation București.

Valoarea contractului de prestări servicii semnat de DPI este de 5,03 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Durata de execuție a contractului este de doi ani, dintre care șase luni elaborarea SF. Adaptarea documentației la cerințele finanțatorului va fi de un an, iar consultarea beneficiarului la atribuirea contractului pentru proiectare și execuție a lucrărilor, de șase luni.

Termen de finalizare a drumului: august 2026

Odată ce studiul de fezabilitate va fi finalizat, procedura de proiectare cu execuție a proiectului va putea fi demarată. Termenul estimat de finalizare a acestui obiectiv de investiții este august 2026. Finanțarea elaborării SF va fi asigurată din bugetele județene din Maramureș și Satu Mare.

“Pentru realizarea acestui obiectiv major de investiții, cele două administrații județene au făcut pași importanți încă de anul trecut, când a fost aprobat protocolul de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cele două județe. Este important să avem o mobilizare foarte bună și să finalizăm SF în termenele stabilite.

Să ne asigurăm că vom primi finanțarea necesară din bani europeni pentru realizarea acestui obiectiv de investiții. Acest proiect de infrastructură, la care am început să lucrăm încă de anul trecut, este foarte important pentru dezvoltarea ambelor județe. Mă bucur că facem un pas esențial pentru realizarea lui”, a transmis Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Costă 308 de milioane de euro

“Odată realizat, sectorul de drum expres va asigura conectivitatea rutieră în partea de Nord-Vest a României, un proiect absolut necesar pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din această zonă a țării și pentru crearea de noi legături externe care vizează creșterea economică a celor două județe și a României”, conform inițiatorii proiectului.

Drumul expres Baia Mare – Satu Mare va avea 55 km. Valoarea estimată a investiției se ridică la 308 milioane de euro, cu TVA inclusă. Finanțarea investiției va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cooperativele agricole din Ardeal își cer pășunile înapoi

Articolul următor

246 de locuri pentru românii de pretutindeni la Universitatea din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share